Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under november 2008

Av Eva - 21 november 2008 17:17

Usch vilken tråkig dag det har varit idag. Hela dagen har gått ut på att få Martin och sova. Han är ju så svårsövd lill stackarn, trött som sjutton är han, men kan inte slappna av. Nu har jag i varje fall tagit in Michelles gamla sittvagn som jag lägger ner honom i när han håller på och somnar så jag slipper släpa runt på honom i famnen. Jag börjar få riktigt ont i handleder och nacke nu och det är väl inte undra på när man har burit honom i 2 månader. Våran barnvagn får jag inte upp för trappen eftersom vi bor en trapp upp så det var tur att jag hade Michelles vagn kvar. Den är faktiskt inte så ful fast den är 13-14 år gammal :).


Michelle har varit sjuk i veckan, men gick till skolan idag. Hoppas vi klarar oss från det. Jag vill inte bli sjuk nu när Cilla, jag och Martin ska åka upp och hälsa på Eva och lilla Tuva nästa helg. Skulle egentligen åka och hälsa på några vänner i Alunda i morgon, men dom har dragits med en långvarig förkylning så vi åker till dom en annan helg istället.

Det blir nog en sväng till Cilla och Henke istället, dricka lite vin kanske....

Synd att inte Systembolaget har ett Rioja vin som heter Vina Olabarri från Spanien. Fick en flaska när jag fyllde år och det var det godaste jag någonsin har druckit. Ska fråga på "Bolis" om dom inte kan köpa in det. När man äntligen har hittat en jätte gott vin så är det typiskt att man inte ska kunna få tag på det.


Ikväll är det Idol igen, hoppas Johan Palm åker ut nu, jag förstår inte vad han gör där egentligen, sjunger som en kratta, har ju inte kommit ut målbrottet ens, han kan ju visserligen inte rå för att han är sen i utvecklingen, men det är väl snart dags att han växer ikapp sin ålder.

Men det är väl småtjejerna som röstar på honom eftersom han är kvar.

Jag tycker Alice och Kevin är bäst och någon av dom måste vinna.

Annars är det något fel.

Smaken är ju i och för sig som baken, delad, så man vet ju aldrig.


Nu börjar Glamour snart, det är skit att man är fast i det igen....kan inte hjälpa det, men man måste ju se vad som händer varje dag ;).

Bättre Glamour än Kvinnofängelset som en av Johans kompisar var fast i.....värre serie finns nog inte...he he he!

Tjingeling.


Hittade en fin bild jag tog Påsken 2008 vid vårt torp Västerbol.




Av Eva - 20 november 2008 20:57

Usch, det har kommit snö.... :( och det är kallt ute. Burr!!!

I och för sig så är det bara några grader kallt ute, men det räcker tycker jag. Tycker inte om snö och kyla, allt blir så mycket jobbigare då. Det är denna tid man är glad att man bor i lägenhet, men på sommaren längtar jag ut på landet. Kollar in alla nya hus till salu varje dag, men hittar inget vi vill ha. Just nu känns det inte som vi orkar flytta heller, men kanske till våren om vi har tur. Det börjar kännas trångt här hemma nu.


Idag lämnade jag Martin hos farmor och farfar några timmar. Dom ska vara barnvakt en hel natt den 11 december eftersom vi ska på fest på slottet då :) så vi vill vänja honom vid att vara där. Det hade gått jätte bra och han hade sovit i farmors famn en timme. Hon vågade inte lägga ner honom när han väl hade somnat ;).

Jag var och shoppade 80-tals kläder till festen, vilken tur att det modet är tillbaka igen. Shoppade cerisa leggings, svart topp, svarta benvärmare och cerisa krims krams...så nu är jag klar med mina kläder. Värre blir det för Johan att hitta något.

Tur att man är tjej för en gångs skull :).

Som vanligt så blev det lite kläder till Martin också =).

Två pyjamaser, 3 bodies och strumpor blev det.

Kan ju inte låta bli, det finns ju så söta kläder nu för tiden.


I morgon ska vi köpa dubbdäck till Saaben, åkte med dom dubbfria hem ifrån mamma häromdagen och det var inte kul ska jag säga.....kände mig inte säker på vägen....så nu kostar jag på mig dubbdäck. Det är en ganska billig försäkring.

Jag tog Volvon idag eftersom jag skulle ut på småvägar och åka  och även fast det var isgata så kändes det bra. Aldrig mera dubbfria däck för min del.


Här är några nytagna kort på Martin.....





Av Eva - 15 november 2008 13:40

....har ju egentligen massor att göra, men det är så tråkigt!!

Ska städa lite här hemma, men kommer inte riktigt igång med det.

Martin somnade nyss och vi lade in honom i hans säng, jag slog vad med Johan att han skulle vakna efter 5 min men det tog bara 3 min. Varför kan han inte sova??? I famnen sover han jätte bra, men så fort man lägger ned honom så vaknar han...typiskt. Michelle var likadan när hon var liten så det måste sitta i generna på något sätt.

Igår var mamma, Martin och jag till Thuns, då sov han jätte bra, men det var väl för att han åkte bil och barnvagn.

Handlade några pyjamaser och bodies till Martin, han växer ju ur allt i rasande fart. Har strl 62 nu :) Det är otroligt vad man handlar på Thuns, köpte en jacka åt mig själv, röda panelgardiner till jul, tvål, ljuständare och benvärmare ( ska ev. ha det eftersom det är 80-tals tema på Radi festen i december). Trodde det skulle vara långklänning som vanligt eftersom vi ska vara på slottet, men så blev det istället 80-tals tema. Det kommer inte kännas riktigt rätt att gå i sådanna kläder på slottet, men det går väl det med. Vet inte vad jag ska ha på mig då, funderar på att ha leggings med benvärmare och en längre topp i någon hemsk 80-tals färg, typ cerise eller något. Hatar den färgen, men vad gör man inte.

Ska försöka få tag på några häftiga smycken. Ska kolla in Tradera nu om det finns något skoj där.



Av Eva - 12 november 2008 20:04

Ikväll har lille Martin och jag badat :). Martin brukar inte tycka om att bada så länge när han badar i sin badbalja men när han badade med mig så tyckte han det var jätte mysigt. Man såg att han njöt....och han badade nog i 10 minuter med mig.

Det får vi göra om.

Jag har inte gjort så mycket annat idag, har tagit det lungt och passade på att sova när Martin sov. Det är så skönt, han har börjat att sova några timmar mitt på dagen. Då kan jag passa på att göra annat, eller vila om jag känner för det.

I morgon kväll ska Johan vara ensam med Martin, då ska jag på "syjunta" i Alunda hos Ingamaj, det ska bli riktigt skönt att komma iväg utan honom.

Då kanske jag kan hänga med i snacket och inte bara ta hand om Martin hela tiden ;).

Ska fråga mamma om hon vill följa med till Thuns på fredag, ska bli intressant att ta med Martin dit. Få se om jag får in barnvagnen i Saaben, måste ta av två hjul för att få in den, men det går nog bra. Det värsta är att fälla ihop vagnen, det är jätte bökigt....provade här om dagen, men det slutade med att Johan fick göra det, men allt brukar lösa sig med lite våld ;). Jag står väl där på parkeringen och är skitarg för att jag inte får ihop vagnen, jag kan se synen framför mig.


Är så sur, jag har väntat på "Det Okända" på TV4 plus och så är det Ishockey istället, fan....hatar när program utgår pga av "sportskit"...blir så förbannad då.


Martin badar


Martin och jag badar

Av Eva - 10 november 2008 20:03

Idag var Martin och jag till Anne-Marie, Tobias, Mattias, Robin och Emanuel och hälsade på. Jag har inte träffat dom på många många år. Dom bodde grannar med mig när Michelle var liten och hon och Mattias är lika gamla. Födda 3 dgr efter varandra. Det roliga är att båda var beräknade till samma dag :). Anne-Marie och Tobias var hemma och Emanuel kom hem tidigt från skolan så jag såg aldrig Mattias eller Robin, men jag fick se kort på dom. Dom har blivit så stora.

Det var jätte kul att träffa Anne-Marie, vi umgicks ganska mycket när barnen var små....vi var ju hemma båda två och hade ingenting att göra om dagarna.


Igår var vi till Johans pappa och firade honom på farsdag. Helen, Stefan, Erik, Krister, Fiffi, Helena och Jenny var där också.

Det var sån full fart på Erik så man var alldeles slut när man åkte därifrån =). Jag hoppas inte dom generna slår igenom på Martin för då bryter jag ihop ;). Alla hade fullt sjå att hålla Eriks fingrar borta från allt. Helt otroligt vad en unge kan vara överallt....blomkrukor gick i kras, grejer kastades, ja, han var och rev och slet överallt. Puh...!!!


Ikväll har nog Martin ont i magen, han är så kinkig hela tiden. Han lade precis av världes "prutt"... he he he...fiser som en riktig karl ;).

Men det är skönt att luften kommer ut.


Michelle och Jennifer var hit en stund i kväll....fick några fina "syskon kort" på dom.


Michelle, Jennifer och Martin


Jennifer håller i Martin. Michelles syskon fast med olika föräldrar....


Tycker denna bild är helt underbar på Martin när han sover i bilbarnstolen

Av Eva - 7 november 2008 19:31

Idag var Martin, mamma, faster Maggan och jag till min farmor som är 94 år och hälsade på. Hon ville så gärna se lille Martin och det är inte så ofta jag träffar henne. Det var jätte kul att se henne.

Hon älskar små barn och ville hålla i Martin hela tiden, men han var på sitt värsta humör och då hatar han att sitta still. Farmor har ju haft 11 stycken barn själv och då måste man ju älska barn :)


I går sov Martin jätte mycket på dagen, men det fick jag igen på kvällen och i natt. Han somnade inte förens kl 00.40 och typiskt nog vaknade han kl 1.20 igen...det vara bara upp och gå igen. Sen vaknade han kl. 6.00 igen...puh...upp igen och mata honom. Jag var så trött när klockan ringde i morse att jag knappt kunde öppna ögonen. Det börjar kännas att man inte har fått någon sammanhängande sömn på länge...Skulle kunna göra vad som helst för att få sova en hel natt.

I natt ska Johan gå upp med Martin...gud så skönt!!!

Men man vaknar ju i varje fall när han börjar gnälla, men bara det att slippa kliva upp ur sängen är värt mycket.


Farmor och Martin


Martin

 


Av Eva - 3 november 2008 19:07

I natt har Martin sovit jätte bra. Så sköööönt!!

Det behövdes verkligen......!!!

Vi var iväg på läkarbesök på BVC idag och Martin fick godkänt :)

Allt såg bra ut....läkaren lyssnade på Martins lungor eftersom han fortfarande är rosslig, och lungorna lät bra.

Annars har det varit en helt vanlig tråkig måndag......ibland är veckodagarna så tråkiga när man går hemma.

Skulle titta på reprisen av Glamour eftersom jag missade det i fredags, men det blev signalfel i digitalboxen så det gick inte "Morr".

Det gick inte att titta på någon kanal på 1 timme. Blir så trött när det blir så.

I fredags var vi till Cilla och Henke och åt taccos, mycket gott. Jag drack vin för första gången på evigheter och det var svingott....Drack ett vin som hette Olabarri, ett spanskt vin. Det måste jag köpa igen.

I lördags skulle Johan byta till vinterdäck på Saaben, men det var något strul med domkraften så vi tog med oss däcken hem så byter han en dag på jobbet istället. Däcken ligger annars ute hos mamma.

Mamma bjöd också på taccos.

I söndags skulle jag städa balkongen, men Martin var inte på så glatt humör så vi åkte till Johans föräldrar och hälsade på istället. Jag får ta tag i balkongen någon annan dag....det är ju så tråkigt.

Det var den helgen.....


Ovido - Quiz & Flashcards