Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under december 2008

Av Eva - 19 december 2008 14:41

Idag har jag varit till BVC på 3 mån kontroll med Martin. Han väger nu 7170 g och är 62 cm lång :). Ja jisses, vart ska det här sluta ? "skrattar"

Han fick sin vaccination oxå, lilla stackarn, blodet rann och han skrek.

Han kan bli lite dålig efter sprutan, men jag hoppas han klarar sig. I sånt fall så vet man vad det är i varje fall. Han kunde få feber, bli kinkig, sova mycket, få problem med magen m.m Tänk att man ska behöva få biverkningar av allt.

Sen kom svärföräldrarna och passade Martin medans jag var till veterinären med Alice. Dom trodde inte att det var en analsäcksinflammation utan en bitskada. Ozzy har säkert bitit henne där och sen har det blivit en infekterad böld som gått sönder. Vi fick antibiotika som ska ges i 10 dgr och sen hoppas jag allt är bra. Det kan vara så att såret läker ihop innan bakterierna har försvunnit och då måste det skäras upp och dräneras....hm....hoppas att det inte blir så. Veterinären tog temp, kände på lymfkörtlar, lyssnade på hjärtat, men sen kom hon till att känna i rumpan på hennes analsäckar...aj aj aj...Alice blev så arg så hon bet mig :(.

Tacka fan för det, det skulle jag nog också göra om någon ville pilla där på mig ;).

Nu njuter jag av en kopp kaffe framför datorn i lugn och ro....Martin har somnat, men han vaknar väl snart och är hungrig.


Av Eva - 18 december 2008 22:41

Det blev ingen julklappsshopping för mig idag. Vi var och firade mamma som fyller år idag istället. Vi hade tänkt åka dit i morgon, men då skulle hon bort.

I natt har Martin sovit hela natten igen, han vaknade först kl. 7.30 Tänk vad skönt det är att få sova sammanhängande så länge.

I morgon blir en stressig dag, ska först på 3 mån kontroll med Martin och sen kommer svärföräldrarna och ska vara barnvakt åt Martin en stund.

Jag måste åka iväg med Alice ( katten ) till veterinären i morgon och då kan jag omöjligt ta Martin med mig. Upptäckte att hon har slickat bort all päls i rumpan på ena sidan och mitt i allt är det ett sår. Veterinären tror det är en analsäcksinflammation så i morgon blir det nog sövning och tömning av dessa säckar och antibiotika på det. Stackars lilla Alice. Det måste ju göra ont....förstår själv hur det skulle kännas :(.

Sen lär hon få en krage runt halsen och det vet jag med erfaranhet sen förr att det inte fungerar på henne. När vi kastrerade henne så höll hon på att dö här hemma, hon fastnade överallt och levde rövare. Ett tag fastnade hon så att hon tuppade av...jag var livrädd och ringde veterinären och sa att det inte funkade. Jag fick ta av kragen och klippa av en ärm på en tröja och trä på henne istället. Bättre än ingenting, men denna gång går det inte att göra så. Vi får se hur det går. Det vore bra om hon kunde ha kragen på eftersom hon inte ska slicka på såret, men går det inte så blir jag tvungen att ta av henne den. Annars kan vi inte åka bort i jul....och det vore inte så roligt.

Det blir inga problem med att få in henne i transportburen i varje fall. Har tagit in den från förrådet och sedan dess har både Alice och min andra katt Ozzy försökt att bryta sig in i den :). Dom är för roliga.

Ändå så hatar dom att åka bil och brukar skrika i kör hela vägen till veterinären...he he he. Verkar som dom glömt bort det.


Idag fick jag en bild på Michan och Martin igen....det gäller att passa på att fotografera när tillfälle ges....det händer inte så ofta.



Av Eva - 17 december 2008 22:22

Fy fan. Hur rubbad kan en människa bli???? Tittade på Insider och får höra om någon som har torterat hästar. Denna "någon" sticker in typ ett långt järnrör och skär sönder dom inifrån.....Det gör så ont i hela mig och jag vill bara gråta. Hur störd är man om man gör så???

Jag blir så förbannad och denna "någon" skulle man verkligen vilja kastrera eller göra något ännu värre med.

Tvi vale för sånna människor som ger sig på oskyldiga djur.

Gud så arg och ledsen jag är nu. Jag ska egentligen inte titta på sånt här eftersom jag är så känslig när det gäller djur, men jag kunde inte låta bli.

Hur ska jag kunna sova efter det här?




Av Eva - 17 december 2008 21:48

Fick denna via mail. Blev väldigt konstiga svar för min del måste jag säga :).


1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.


 1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?Jag kommer hem nu istället.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Inte ett ord.

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Killarna ska sova där.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Julen närmar sig med hastiga steg och du var den långsamma av oss två till att skicka en julhälsning.

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hallå Eva.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Så här fin är jag i koftan jag fick av dig.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hallå och grattis till andra plats i pil.

8. Vad vill du höra mest av allt?
Grattis.

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Puss, kram och nyp i stjärten.

10. Din romantiska replik?
Så där, nu har jag hår.

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Välkommen på junta ikväll och glöm inte trisslotten.

Av Eva - 17 december 2008 19:47

Igår kväll somnade Martin kl.22 och vaknade 6.45 i morse. Det kan man ju kalla hela natten ;). Skönt att få sova, men tyvärr så är jag nästan ännu mer trött idag. Känns som jag har grus i ögonen. Synd att man inte kan lagra sömn....det vore skönt.

Vi har inte gjort någonting idag. Det har regnat och varit grått så det blev ingen promenad som jag hade planerat.

I morgon kväll ska jag försöka ta mig iväg ensam utan Martin och köpa några julklappar. Börjar få lite panik...hur ska man hinna?

Vi vet inte vad vi ska köpa till Martin...man kan ju inte fråga vad han önskar sig precis :). Det får väl bli lite leksaker som han kan använda så småningom. Jag såg att dom säljer ut röda gåstolar på Babyland på fredag för under 300:-. Skit samma att den är röd, tror inte Martin har något mot det. Men det beror på. Det var tydligen först till kvarn som gällde och om jag ska släpa med mig Martin i bilbarnstolen och sen släpa på en gåstol som säkert är förpackad i en stor kartong, ja det kan bli en syn för gudarna det "skrattar". Vi kan kanske åka dit när Johan har slutat och se om dom har några kvar. Kom precis på att jag ska iväg med Martin på 3 mån kontroll och vaccinering på fredag...får nog hoppa över Babyland för man vet ju inte hur han kommer att reagera på sprutan. En del barn får lite feber, men jag hoppas Martin inte får det. Skulle han bli lite dålig så vet man ju vad det är.


Har jobbat lite hemifrån idag. Karin ringde och behövde lite hjälp med lönerna. Hon har lärt sig otroligt fort och jag är mycket imponerad över att hon inte hör av sig och behöver mera hjälp. Duktig tjej.

Det känns så tryggt att hon är där och gör mitt jobb :).


Nu ska jag ta en dusch medans Martin är lugn. Jag tycker inte om att behöva duscha på kvällarna, men jag har inget annat val om jag vill ta en dusch i lugn och ro utan stress.

Igår provade jag att duscha med Martin.....först skrek han rakt ut och var jätte ledsen, men när han fick känna vattnet som rann så skönt så blev han lugn. Det såg ganska kul ut. Han hatar att bada själv och jag kan inte bada med honom just nu...hm..så då provade jag duschen istället.

Michelle duschade alltid med mig när hon var liten bebis och det gick jätte bra. Hon var lite tuffare än lillgrabben. Måste komma från Johans gener ;).


Tjingeling och ha det bra allihopa.

Av Eva - 17 december 2008 11:13

Utdrag ur en hunds dagbok

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


En paranoid katts dagbok

783:e dagen i fångenskap... 

Måndag
Mina tillfångatagare retar mig alltjämt med små bisarra dinglande saker. De äter överdådiga måltider med färskt kött medan jag är tvingad att knapra på billigt torrfoder för att inte försvagas. Det enda som håller hoppet uppe är tanken på flykt, och tillfredställelsen att ibland få förstöra en eller annan möbel. Imorgon kanske jag äter en krukväxt till. 

Tisdag
Idag lyckades jag nästan med mitt mordförsök genom att sno runt fötterna på mina fångvaktare; ska testa det överst i trappan nästa gång. I ett försök att äckla och väcka avsmak hos dessa avskyvärda tyranner kräktes jag återigen i deras favoritfåtölj; måste testa det i deras säng. 

Onsdag
Sov hela dagen så att jag orkade irritera fångvaktarna och beröva dem sömnen genom oavbrutet jamande efter mat under de mest okristliga timmarna på natten. 

Torsdag
Bet huvudet av en mus och gav diktatorerna resten av liket i ett försök att få dem att förstå vad jag är kapabel till, samt sätta skräck i dem. De bara gullade och kuttrade och gick på om vilken duktig liten kisse jag är. Hmm, saker och ting funkar inte enligt planerna... 

Fredag
Nu har jag verkligen kommit till insikt om vilka sadister de är. Jag tvingades genomgå vattentortyr utan någon som helst anledning. Dessutom ingick denna gång en brännande, skummande kemisk substans som kallas "schampoo". Vilka sjuka hjärnor hittar på sådana vätskor? Min enda tröst är den lilla biten av en tumme som fortfarande sitter fast mellan mina tänder. 

Lördag
Mina fångvaktare hade någon slags samling med sina medbrottslingar. Jag fick sitta isolerad under hela sammankomsten. Jag kunde dock höra oljudet och känna stanken av glascylindrarna de kallar "öl". Dessutom, vilket inte är helt oviktigt, råkade jag höra att min nuvarande isolering berodde på något jag är, nämligen "allergiframkallande". Jag måste ta reda på vad det är och hur jag kan använda det till min fördel. 

Söndag
Jag är övertygad om att de andra fångarna är förtryckarnas lakejer och kanske tjallare. Hunden blir regelbunden utsläppt och han återvänder alltid glatt. Han har uppenbarligen inte allt förstånd i behåll. Fågeln å andra sidan är utan tvekan angivare. Han har lärt sig tillfångatagarnas förskräckliga tungomål och talar med dem regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar min minsta rörelse. Eftersom han för närvarande är placerad i den metalliska trådlådan är han trygg. Men jag kan vänta; det är bara en fråga om tid... 

Av Eva - 16 december 2008 12:59

Jag har bestämt mig.... Jag kommer aldrig mer att skicka vidare ett kedjebrev via sms eller mail. Finns det något mer irriterande än att få dessa. Snacka om att spela på sitt samvete.

När jag var liten fick man dom handskrivna via post och där satt man och skrev av dessa brev i ett antal exemplar ( hade varken dator eller kopiator på den tiden ) och sen skickade man iväg allt från suddigum till strumpor.

Fick man någonsin något tillbaka. Nix!!! Ändå var man ju tvungen att skicka dom vidare för annars bröt man hela kedjan och allt var förstört. Jag fick ångest när dessa brev damp ner i brevlådan.

Tyvärr så är det mycket enklare att skicka dessa idag i den elektroniska världen. Man trycker ju bara på "sänd vidare" och vips så han man skickat till alla sina vänner. Inte nog med det, man får ju alltid flera av samma eftersom man umgås i samma vänkrets.

Nej, nu får det vara slut på detta.

Jag brukar inte skicka vidare kedjebrev så ofta eftersom jag vet hur irriterande det är att få dessa, men nu är det helt slut på det.

Det som är värst är ju att man får tex "10 års olycka", "blir aldrig lycklig", "hittar aldrig kärleken" osv om man inte skickar dom vidare och det gör att många känner sig tvungna att göra det och inte nog med det, man ska skicka det tillbaka till den "vän" som har skickat det till dig för annars förstår "vännen" att du inte tycker om henne/honom. Jösses, det finns andra sätt att visa sin kärlek till sina vänner och vet inte vännen att du redan tycker om henne/honom så är något fel.

Vem är det som sitter och hittar på dessa brev?? Någon med alldeles för mycket tid över verkar det som. Dessa personer borde skaffa sig ett liv.

Jag skriver heller aldrig på "diverse listor" som ska skrivas på och skickas vidare. Tvivlar på att dessa är sanna. Ofta står det att någon politiker ska få mailen varje gång det sänds vidare, men det är ju bara "mailbombning" det handlar om.

Jag tar gärna mot mail med gulliga och rolig bilder eller annat skoj. Sånt tycker jag man kan skicka vidare eftersom dom oftast har en uppmuntrande effekt.....inget som ger dig dåligt samvete.


Så där ja, nu fick man skriva av sig lite idag oxå.

Annars är allt bara bra, eller så bra som det kan bli under omständigheterna. Kan fortfarande inte förklara "tråkigheterna" eftersom ingen får säga vad som händer ännu. Förhoppningsvis finns det något positivt i det oxå.

Kram på er alla




Ovido - Quiz & Flashcards