Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 26 januari 2009 15:02

Systemmeddelande "söker efter signal..." får jag upp när jag försöker titta på teve...skit! Inte ens om jag stänger av boxen så funkar dom kanaler som brukar funka...! Det måste var något stort fel. Var in på Comhems hemsida och tittade om det var några driftproblem i vårt område, men si det var det inte...Nehej, vad kallar dom det här då?

Comhem ringer hela tiden och vill att vi ska ha teve, internet och telefoni, men tack, det räcker med teve...annars hade jag varken kunnat ringa eller surfat runt på internet nu. Det är det värsta om man har allt på samma, blir det problem så fungerar ingenting.


Idag var Martin och jag iväg en sväng till IKEA och kikade, sedan vidare in på Coop, Lindex och Barnenshus. Det blev några bodies till Martin eftersom han har vuxit ur nästan alla han har, köpte också en stol som man kan hänga på bordet, det var REA så jag var tvungen :).

Den kan vara bra att ha med sig sen när Martin blir lite större.

Dom reade också ut vagnar, en Carena med små och svängbara hjul för 595:-, perfekt att ta med sig om man bara ska iväg och handla. Det var suflet och allt på den, men så kom jag på att vi behöver nog en med lite större hjul eftersom vi är på landet en del.

Jag kommer att behöva en mindre smidigare vagn snart, är så less på att behöva ta av två hjul för att få in den i min bil. Den tar ganska stor plats också. Liggliften vi köpte till vagnen har vi inte använt många gånger och vi funderar på att sälja den nu när vi inte behöver den längre.

Martin har liksom vuxit ur den "skrattar".

Nu har jag i varje fall lärt mig ett sätt att få ihop vagnen, nu slipper jag stå och svära och vara förbannad varje gång jag ska fälla ihop den.

Nu ska jag försöka få iväg några kort på extrafilm.se.

Farmor och farfar ville ha några kopior på kort på Martin.


Tjingeling
ANNONS
Av Eva - 25 januari 2009 22:00

Jag fick ihop en benvärmare till slut med "sticka utan stickor", men när jag drog på mig den så blev den jätte bred....hm....varför blev den så?

Stickar jag för löst, ska jag använda två trådar ( det stod så i beskrivningen, men jag fuskade med en) eller vad gör jag för fel?
Jag rev upp allt igen och får försöka på nytt en annan dag.

Det var ganska kul faktiskt, lättare än att sticka med två stickor.

Det går att köpa olika storlekar på dessa, jag har en medium nu, det finns både small och large. Small kanske man måste ha om man vill göra tex babymössor, benvärmare till små barn m.m

Om jag "faller" för detta så får jag köpa dom olika storlekarna.


Jag håller också på och klurar på en tatuering, det ska bli en minnestatuering för min pappa som gick bort 2003.

Jag har velat haft en så länge, men det är först nu som jag vet ungefär vad jag vill ha och jag har några idéer, men vet inte hur jag ska få ner dom på papper eftersom jag är så fruktansvärt dålig på att rita och skissa.

Det är ju något som ska sitta där hela livet och då måste den vara väl genomtänkt.

Än så länge är mina idéer lite hemliga.

Jag vill även göra en ny över den ros jag har på armen, men där har jag inte kommit på motiv ännu. Får klura på det lite till.


Tjingeling

ANNONS
Av Eva - 25 januari 2009 16:13

Så var det söndag igen. Helgen går alldeles för fort.

Jag har stickat utan stickor idag och nu börjar det likna en benvärmare. Hur jag ska göra för att maska av när den är klar, det vet jag inte ännu, men det löser sig säkert.

Johan ska precis åka iväg och köpa MAX hamburgare, är less på smörgåstårta nu :). Fick i mig totalt 5 bitar igår, blev ju lite sugen senare på kvällen också.

Nej MAX is the shit today.


Tjingeling


Av Eva - 24 januari 2009 21:14

Nu har dom åkt hem. Det gick åt lite smörgåstårta ändå :)

Ska faktiskt ta mig en bit till snart för nu börjar jag bli hungrig igen. Dom var goda, men lite torra.

Vi fick en pläd och presentkort på Cervera.

Tittar just nu på Körslaget, är Gry med barn???? Är det därför hon har haft så konstiga och fula kläder på sig varje gång?? Måste man klä sig så det ser ut som man har en säck på sig bara för att man är gravid??

Ja, ja hon får ju klä sig hur hon vill, men snyggt är det inte.

Jag vet inte vem jag hejar på längre. När team Wells åkte ut så blev jag bra snopen, han var ju bäst och jag trodde han skulle vinna hela skiten.

Så FEL jag hade.

Nej, nu ska jag nog ta mig en bit smörgåstårta....Gott Gott!!


Tjingeling

Av Eva - 24 januari 2009 10:52

Det verkar som om brorsan och mamma kommer ikväll ändå. Dicken kommer också med och han tänkte köra. Tur, då går det åt lite smörgåstårta ändå.

Brorsans hälsena var av så nu är han gipsad och ska opereras i veckan som kommer. Stackarn...! Det tar nog lång tid innan han är helt återställd igen.

Ska göra mig i ordning nu för jag ska åka och hämta smörgåstårtorna snart.


Tjingeling

Av Eva - 23 januari 2009 21:52

Hjälp...vi kommer att få käka smörgåstårta så det kommer att spruta ur öronen i helgen :). Vi hade bestämt att fira Johans och min födelsedag i morgon lördag. Jag har fyllt år och Johan fyller snart år så vi tyckte det var smart att slå ihop dom, men nu har en efter en droppat av :(.

Johans bror familj ligger i influensa och brorsan har haft av sin hälsena ikväll när han spelade innebandy så han kommer inte i morgon. Mamma skulle ha åkt med honom så hon kommer inte heller. Det är ett bortfall på 7 personer. Nu blir det bara Johans föräldrar som kommer och vi har 18 bitar smörgåstårta. Johans pappa är dessutom glutenintolerant så jag har beställt en special landgång åt honom. Vi är alltså 3 st på dessa 18 bitar.

Det är inget att göra åt.

Jag hoppas det går bra för brorsan som nu är på akuten, lär bli operation i natt. Han ska inte sporta för han gör sig alltid illa. Han som har så mycket att göra både på jobbet och privat, han lär bli tokig av att bara gå hemma.

Så är det någon som är sugen på smörgåstårta så är det bara att titta förbi i morgonkväll.. ;)


TjingelingAv Eva - 23 januari 2009 08:45

Hallå alla som är inne och glider runt på min blogg. Det skulle vara jätte trevligt om ni kunde lämna en liten kommentar så man vet vilka det är som är inne och kikar. Ni behöver inte känna er tvingade, det är bara jag som är lite nyfiken på vilka ni är :)

När jag började blogga så trodde jag först att ingen skulle vara intresserad av min vardag, tankar och funderingar, men det är en liten skara som är inne varje dag och det är jätte roligt.

Ni får ha det så bra allihopa och välkomna åter.


Tjingeling

Av Eva - 22 januari 2009 21:49

Tur att jag inte skrev tidigare idag...då hade jag vräkt ur mig en massa galla. Nu har jag fått lite distans så nu känner jag att jag kan skriva.

Martin har varit på världens sämsta humör idag och han höll på att driva mig till vansinne...När Johan kom hem så var jag helt slut. Jag har sovit dåligt i natt och det känns, orkar knappt med mig själv och så ska man försöka trösta en skrikandes Martin. Puh!

Martin blev på bättre humör på kvällen så då passade jag på att ta ett bad med honom. Det tycker han om. Han fick badankor i julklapp så dom simmade omkring i badkaret och det tyckte han var spännande. Dom skulle han försöka fånga och äta upp :).


Jag har börjat försöka "sticka utan stickor" och det är lite knepigt innan man kommer på hur man ska göra. Jag tycker det är svårt att se på en beskrivning hur man ska göra, men jag tror jag förstått principen nu.

Jag ska riva upp det jag har gjort nu och försöka mig på att göra en benvärmare...eller något!

Det verkar vara det enklaste att göra. Jag har försökt att sticka med vanliga stickor, men jag tycker det är jätte krångligt. Då gillar jag bättre att virka, där är det bara en virknål att hålla reda på och råkar man tappa en maska så är det ingen fara, det är bara att göra om, men om jag tappar en maska i stickning, ja då är den borta för jag får inte upp den igen. Dom gånger jag har stickat så brukar det bli stora hål överallt + att jag helst plöstligt kan ha en maska mer än vad man ska ha. Hur det går till förstår jag inte ;).

Jag är inte gjord till att sticka helt enkelt.

Nu ska jag sticka vidare.


Tjingeling


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se