Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 22 januari 2009 14:58

Idag fick jag hem paket både från Panduro och Pippilotta. Jag har köpt något som heter Quick knit, man stickar utan stickor...skitsmart!Vet inte när jag ska ha tid för att prova den i och för sig, men någon dag sover kanske Martin länge...in my dreams, men man vet aldrig.Jag beställde även två häften med beskrivningar på vad man kan göra. Det går att göra allt möjligt, tex mössor, halsdukar, gosedjur, benvärmare, väskor m.m.Här kan ni se en bild på den. Jag har lånat bilden från Panduro.


Sen har jag beställt dreggellappar och två kamoflagefärgade bandanas till Martin. Han dregglar ju så mycket och dom här var så söta så jag var tvungen att köpa dom. Det blev även två bodies med döskallar på. Det var rea, 59:- för 2 st, som hittat.Här kan ni se en bild på den ena bandanan.Jag har lånat bilden från Pippilotta.


När jag sedan hade kommit hem med allt så kom posten igen, då damp det ner ännu en avi att jag har kort att hämta. Har skickat in via Extra film...morr...varför ska man behöva få post 2 ggr per dag????? Vad är det för fel på vanliga posten?? Citymail delar ut sin post så sent och det stör mig.

Det var bättre förr, då fanns det bara 2 kanaler att välja mellan, det fanns massor av telefonkiosker...nej skojade bara, men jag tycker det räcker med en postutdelare.

Jag får ta ännu en promenad i morgon och hämta paketet. Det ska ju vara bra att röra på sig har jag hört ;).


Tjingeling


ANNONS
Av Eva - 21 januari 2009 19:10

Idag var det begravning för mormor. Vi hade lilla Martin med och det gick jätte bra. När första psalmen spelades började han bli lite ledsen för jag tror han blev rädd, men sen sjöng han med :). När prästen talade så satt han som ett ljus och bara lyssnade.

Begravningen var jätte fin. Vi var inte så många, det var mamma, vi syskon med familj, två kusiner till mamma och en kusin till mormor.

Vi var sedan hem till mamma och åt smörgåstårta.

Eftersom mormor ska kremeras så blir det nedsättning av urnan i vår eller i sommar.


Vila i frid lilla mormor.


ANNONS
Av Eva - 20 januari 2009 19:53

Det här fick jag i ett mail för ett tag sedan =)

Stämmer alldeles utmärkt.

 

Sanningar om livet efter 29

Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.

Ett av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.

Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.

Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.

Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.

Just när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.

I bland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.

Jag gav upp jogging när mina lår gneds samman och satte eld på mina tights.

Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!

Smala människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: 'Du vet, ibland glömmer jag äta'. Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar.. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!

Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någon och sen så går de och gifter sej med honom.

Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ....... impulsköp ..... kör bil alldeles för fort.
SKOJAR DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!

Hylla Kvinnoskapet. Skicka detta till alla briljanta kvinnor i ditt liv.

Av Eva - 20 januari 2009 14:46

Barnbidrag idag....så skönt! Jag var verkligen helt pank.

Martin och jag tog en promenad till Chilli och Helping hand idag och även fast det var 2 grader ute så blåste det jätte kallt. Då saknade jag en mössa, men dum som jag var så tog jag inte med mig den. Trodde det skulle vara varmare ute. Dom hade faktiskt plogat ute så det var inge problem med att ta sig fram.

Jaha, nu vaknade Martin med ett vrål....lilla gubben, dags att hämta honom.


Tjingeling

Av Eva - 20 januari 2009 09:38

I natt vaknade Martin redan kl 3, oj så trött jag var då. Efter att han fått flaskan så fick jag kämpa i 45 min innan han somnade igen. Sen sov han till strax före kl 9. Tur var väl det så man fick sova lite.

Vi har börjat att ge Martin gröt och nu verkar det som han hellre vill ha det ibland. När jag försöker ge honom ersättning så ser han jätte äcklad ut och vill inte alls ha. Då har jag försökt med gröt istället och då går det bra. Han verkar tycka att det är godare. Jag får göra i ordning 1 dl och det slukar han...lilla matvraket :). Han äter inte lika ofta längre, men han kanske inte behöver lika mycket nu, tror han har stannat upp lite i vikt nu...han är stor så det räcker ändå ;).Vi vägde honom här hemma för några dagar sen och då vägde han 8,2 kg. Han är bara 4 mån och väger mer än vad Michelle gjorde när hon var 1 år "skrattar".

Men han är ju kille och allt och då ska man ju vara stor och stark.

Jag skulle vilja gå på en promenad idag, men det beror på om dom hinner ploga, det snöade igår och som vanligt så tar det tid innan dom hinner med det. Annars blir det en dag inomhus, det finns ju att göra ändå.


Tjingeling


Av Eva - 19 januari 2009 21:10

Fick ett sms av Michelle idag, -Jag glömde att lämna en lapp om föräldramöte som är idag, Förlåt!

Blev jag glad? Nej, det är andra gången jag får reda på det samma dag.

Förra gången "glömde" hennes pappa säga till för han hade fått lappen.

Jag fick gå själv eftersom hennes pappa vägrade att följa med, skyllde på det ena än det andra. Blir så trött!

Sen kan man ju undra hur man lyckas? Jag satte mig ner i aulan och där är säten som man fäller upp. Jag satt med benen i kors som jag alltid brukar göra med ena foten dinglandes och så kommer några och ska sätta sig framför mig och på något vis så har min fot hamnat mellan sätet och ryggstödet och när människan framför ska fälla ner sitsen så kommer mina tår i kläm. Aj...skrek jag och kände mig skitdum...och hon sa förlåt, ( precis som det var hennes fel att jag min klumpeduns hade fått in min fot där )

- Det är ingen fara sa jag, fast jag kan säga att jag skrek inombords.....helvete så ont det gjorde. Min stövel var helt intryckt i fram och jag fick ta av mig den för att försöka få ut bucklan inifrån "skrattar".

Det gjorde så ont så att jag bara ville gå därifrån och sätta mig i ett hörn och gråta och tycka synd om mig själv. Det var bara att låtsas som ingenting hade hänt. Sen vidare till klassrummet, men där var vi inte så länge som tur var. Så fort jag kom hem så undersökte jag mina tår och dom ser ut att ha klarat sig bra. Dock gör mittentån förbannat ont när jag går.

Det är bara jag som kan lyckas med sånt här :)


Tjingeling


Av Eva - 19 januari 2009 07:43

En ny dag. Vad ska jag hitta på och göra idag? Jag behöver nog tvätta lite grann eftersom vi ska på begravning på onsdag. Vi har beslutat oss för att ta med Martin då. Farmor och farfar skulle sitta barnvakt, men eftersom det bara är min mamma, mina syskon och syskonbarn så går det nog bra att ta med honom. Kyrkan är ju inte full av annat folk så börjar Martin att skrika så kan jag gå ut med honom och slippa skämmas inför en massa folk.

Värst är väl när kyrkorgeln sätter igång, hoppas han inte blir rädd då.

Martin vaknade kl 7 i morse och det är ju helt okej. Han har vaknat runt 4.30-5.00 några dagar nu och det är inte en kul tid att gå upp. Den tiden fungerar inte jag ;).

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka vakna till.


Tjingeling

Av Eva - 18 januari 2009 20:57

Så har man tagit nattvarden ikväll. Det var inte igår ska jag säga. Jag tror inte jag har tagit den sedan jag konfirmerade mig. Nu för tiden doppar dom oblatet i vinet istället för att dom dricker rakt ur kalken. Tur att man inte gick först så man kunde se hur dom andra gjorde.

Dom läste upp mormors namn och ett annat namn och det var vi närstående ( 7 st), präst, kyrkovärdinna,kyrkovärd, kantor, kyrkovaktmästare och prästfru som var där så vi var inte så många.

Det bjöds på kyrkkaffe efteråt och det stannade mamma och jag på. Sen var vi till mormors lägenhet och hämtade dom sista sakerna.

Nu måste jag gå och byta en härlig bajsblöja för nu har Martin stånkat ett tag :). Det var kanske mer än ni ville veta, men ja, så är det i varje fall.

Tjingeling


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se