Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 18 januari 2009 12:03

Jag ska följa med mamma på Tacksägelsegudstjänst ikväll. Vet inte riktigt vad den går ut på, men dom ska läsa upp mormors namn eftersom hon gick bort ganska nyligen. Det är inte i kyrkan utan i församlingshemmet. Tydligen så är det inte så många som går på sånt och dom kan inte värma upp kyrkan bara för några personers skull. Är det några som går på gudstjänster nu för tiden?? Eller går man bara på bröllop, dop, begravningar och konfirmationer? Jag ska erkänna att jag inte är någon stor besökare av kyrkor, även om jag kan känna en stor trygghet och lugn i en kyrka. Tro kan jag göra ändå utan att behöva söka svar i bibeln. Jag började att läsa Gamla testamenten en gång, men blev så förbannad att jag inte kunde läsa vidare. Det var ett kvinnoförtryck utan dess like. Det var mest av nyfikenhet som jag började att läsa. Jag ska ge mig på Nya testamentet någon gång, dom säger att den ska vara bättre att läsa.

Nu ska jag passa på att ta en dusch när Martin sover.


Tjingeling


ANNONS
Av Eva - 17 januari 2009 21:45

Martin spanar in AliceMartins söta små tossor som han fick av lillebror och Johanna i julklappNya babygymmet


ANNONS
Av Eva - 17 januari 2009 17:47

Vilken tråkig dag det har varit idag, men man har ju bara sig själv att skylla som inte hittat på något ;)

Var iväg och handlade en sväng, köpte ett litet babygym för Martins julklappspengar. Det här kan man flytta med sig överallt och det är lite smidigare än det stora babygymmet han har.


Jag skulle försöka få undan min smyckesverkstad till förrådet idag, men gav upp för jag hade ingen kartong att lägga det i. Jag behöver platsen till andra saker och det tar nog ett tag innan jag börjar göra smycken igen. Har haft uppehåll i snart 11/2 år. Tiden går åt ändå kan jag säga.

Det är så mycket jag skulle vilja göra, läsa, göra smycken, brodera, virka och så skulle jag vilja börja med min släktforskning igen som har legat på is länge, men jag får vänta några år tills Martin är större.

Släktforskning tar tid och är ett evighetsprojekt och det är riktigt roligt och intressant att se vilka människor man har haft i sin släkt. Allt från lösdrivare till nämndemän ;)

Man blir väl förhoppningsvis pensionär någon gång, då kanske man har tiden. Det är oftast äldre personer som håller på med släktforskning och när jag tillbringade varje ledig tid nere på Landsarkivet så kände jag mig yngst.

I och med att så mycket finns på nätet numera så kommer det nog bli allt fler yngre som börjar släktforska.

Alla kyrkoböcker finns snart att se på Internet. Allt som krävs är att man köper ett abonnemang.


Så här fin blev Martin i sin nya overall. OBS! Kolla in vad han har rivit sig själv på näsan i natt, ser ut som han varit i slagsmål. Fick klippa och fila hans naglar idag.

Av Eva - 16 januari 2009 19:22

Martin och jag var och hälsade på Anita, Rikard och barnen idag. Lilla  Sanna som är 6 veckor var så söt....lilla gosan!

Typiskt nog så glömde jag kameran hemma :(

Jag som skulle ta en massa bilder.

Det gick jätte bra med Martin. Robban och Frida roade honom och det verkade han tycka om, men så fort lilla Sanna skrek så skrek även Martin ;)

Det var jätte kul att träffa dom och eftersom Anita också är mammaledig så kommer vi nog att träffas en hel del framöver. Kul att ha någon mer som är hemma om dagarna.

Måste även få tala om att mina extra hjärtslag som jag haft i flera dagar har försvunnit...så skönt. Jag har försökt att ta det lite lugnare och inte stressa upp mig för allt. Det har varit så mycket nu senaste tiden.

Att vara nybliven mamma är också en stress i sig eftersom man inte har någon egen tid längre.

Så ett tips till er andra stressade människor, försök ta det lugnt och börja tänk på er själva...ni vinner ingenting på att alltid vara till lags för andra om det går ut över er själva.

Kram kramAv Eva - 16 januari 2009 18:52

Ha ha ha ha...........den här är så bra!

Av Eva - 16 januari 2009 09:08

Martin vaknade strax för kl 5 i morse också, men efter att ha ätit så somnade han ganska snabbt. Han låg i min famn och jag killade och smekte honom på halsen, under hakan och i ansiktet och det fick honom att somna. Det var första gången jag har sluppit att gå och vagga honom till sömns. Helt otroligt!

Idag är det -10 ute...burr! Fåglarna har nog fått fnatt för när jag var ut på balkongen så hörde jag vårkvitter...och än är det långt till våren.

Nu måste jag roa Martin lite för nu är han arg :).

Av Eva - 15 januari 2009 22:50

Utmaning:

Har blivit utmanad av Cilla

6 favorit program

Desperate housewifes ( Kan inte missa ett avsnitt :))

Glamour ( Jag vet, det är förjäkligt att man är fast i det )

IDOL

Djurpolisen ( På Animal Planet)

Äntligen hemma

Det Okända


6 saker som jag gjorde igår

Oj, vad gjorde jag då??? Låt mig tänka.

Bloggade

Tog en promenad

Bytte blöja

Gosade med katterna

Åt pizza

Tittade på teve

( Fy så tråkig man blir när man går hemma och är mammaledig) 


6 favorit resturanger

Yukiko Sushi

MAX

Santorini

Mariannes Grill ( He he he, kebab är ju så gott)

Kommer inte på några fler..... 


6 saker på min önskelista

Att alla nära och kära får vara friska

Vinna på Lotto ( Försöker varje onsdag och lördag)

Om jag vinner, då kan jag köpa ett drömhus

Jag önskar att pappa hade fått träffa sitt barnbarn Martin

Mer tålamod

Att mina katter inte hårade så förbannat mycket :)


Jag tänker inte utmana någon speciell, ni gör som ni vill....


Kram

Av Eva - 15 januari 2009 17:17

.....så hade min parfym kommit (Bvlgari au the blanc) så jag tog med mig Martin ner på stan och hämtade den. Den luktar helt underbart och jag är så glad att Parfymeri L hjälpte till att beställa den.

Jag fasade lite för att åka ner på stan med Martin, men det gick bra. Förutom att jag knappt fick ihop vagnen när vi skulle hem. Vilken skit anordning det är på Brios vagnar. Slet som ett djur och till slut höll jag på att ge upp. Tänkte -Hur fan ska jag få med mig vagnen hem???

Folk som gick förbi glodde för där stod jag och svor och till slut var jag så arg att jag hade kunnat sparka sönder vagnen. Ska nog ta med mig vagnen till Barnenshus och fråga om det verkligen ska vara så krångligt att få ihop den.

Vi var ner till Sweetie Pie och hälsade på Ullis och Susanne. Kunde inte låta bli att handla lite till Martin :).

Det blev en mössa från KIK KID och en overall från VILLERVALLA.

Martin har redan en sådan mössa, men jag köpte en större strl nu. Mössan är skit bra, man slipper knyta, den sitter jätte bra och den går ner över öronen. Bättre mössa går nog inte att få tag på.


Mössa från KIK KID


Dress från VILLERVALLA


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se