Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 11 januari 2009 18:00

Var på husvisning idag eller rättare sagt hästgård. Visst låg det fint, men vi slogs av en fruktansvärd odör när vi kom in i huset. Det luktade avlopp blandat med kattpiss. Usch!!! När vi sedan gick ner i källaren så kunde jag knappt andas av avloppslukten. Något skulle behövas fixas där!

Vi hade inte tänkt köpa det heller, mest nyfiken eftersom det ligger i närheten av där jag växte upp.

Efter visningen var vi hem till mamma på en fika.


Nu är jag riktigt less på Uppsalas förbannade kajor. Visst är dom jätte söta, men idag när jag kom ut till bilen så blev jag riktigt arg. Dom har bajsat ner hela min bil :(. Det står några träd vid parkeringen och en del bilar som står precis under träden har fått backa ut bilarna en bit för att inte få hela huven helt nerskiten av kajorna. Dom håller antingen till i dessa träd eller i buskaget utanför vårt sovrumsfönster och för ett himla oväsen. Ibland när man går ut till bilen så känns det som man är med i filmen "Fåglarna" för det är helt fullt av dom i träden. Viftar man med armen så flyger alla iväg, men det ska man passa sig för att göra, annars kanske man själv blir nerskiten.

Ja, ja det går ju tyvärr inte att göra något åt dessa fåglar, dom måste ju få leva dom också, men man blir less när dom låter på nätterna + när dom skiter ner bilen. Ingen idé att åka och tvätta den heller för den ser väl likadan ut i morgon. Det värsta är ju att det fräter på lacken. "Morr"!


Johan håller på och dammsuger just nu och jag ska sen ta över och torka golven. Himla kul, men måste göras. Teven börjar se lite grå ut också, kanske man skulle ta fram dammtrasan och dra av den i farten när man ändå håller på :).


KramANNONS
Av Eva - 11 januari 2009 10:16

Ska åka och kolla på ett hus idag. Inte för att vi kanske köper det, men vi är nyfikna :). Ett hus på landet med två gamla ladugårdar....en riktig dröm.

Ligger lite för långt från stan bara. Annars hade vi nog varit väldigt intresserade.

Dax för frukost nu.

ANNONS
Av Eva - 10 januari 2009 19:20

Idag har vi lastat alla mormors möbler och kört hem allt till mamma. Sen ska massor kastas men sopstationen hade inte öppet idag.

Martin var hos farmor och farfar under tiden och han hade blivit helt hysterisk....han blir så när han kommer bort. Det finns ingenting som tröstar utan han skriker i högan sky. Han avskyr att vara borta. Nästa gång farmor och farfar ska vara barnvakt är när vi ska på min mormors begravning, men då får dom vara här hemma. Kanske går det bättre då.

Jag drar mig verkligen för att åka bort med honom eftersom han blir så här. Jag var så nervös när jag var till jobbet och hälsade på igår, men då gick det faktiskt bra. Tror han blir spänd och stressad av att vara borta.

Visst måste vi åka bort ibland så han vänjer sig att vara borta, men just nu orkar jag inte.

När vi kom hem så blandade jag i ording en smakportion gröt med mangopuré och det gillar han verkligen. Han gapade som en liten fågelunge och ville bara ha mer. Han åt upp allt :)

Så småningom så kanske vi kan byta ut ett mål ersättning mot gröt. Det borde mätta längre.

I morgon ska vi bara ta det lugnt hemma, städa, tvätta och sen bara softa. Ska bli så skönt.

Michelle hade tydligen varit hem och hämtat något medans vi var borta och hon hade gått in med skorna på så golven var fulla av lera när vi kom hem "morr"....så glad man blir på sånt!!! Hur svårt ska det vara att ta av skorna när man går in??? Det borde vara den mest självklara sak......

Nu ska jag surfa vidare och se vad som hänt i världen idag.


Tjingeling


Av Eva - 9 januari 2009 20:57

Martin har sovit dåligt idag så när han väl somnade i Johans famn så ville han aldrig vakna. Det var ingen idé att lägga honom för natten för då vaknar han bara senare ikväll. Det går inte att lura honom på hans kl tio mål =). Det har vi försökt med förr.

Han sov ca 1 timme i Johans famn och till slut så satt vi honom i vagnen för då tänkte vi att han skulle vakna, men icke, han fortsatte att sova sittandes. Gullunge!

Vi hade knappt hjärta att väcka honom, men för både hans och vår skull så var jag tvungen att väcka honom. Tog det dock lite försiktigt så att han inte vaknar med en chock.

Nu är han nytvättad och han har fått på sig sin pyjamas så nästa gång han somnar får han sova för natten. Jag tror knepet att få honom att sova hela natten ( som han gjort nu i 4 nätter och vi hoppas på fler ) är att när han har sovit i famnen ca en halvtimme så försöker vi väcka honom lite grann och så trycker vi i honom en flaska fast han knappt är vaken. När vi sedan har lagt honom så har han sovit hela natten. Mycket bra.

Det spelar ingen roll om han är vaken till kl 22, bara han sover hela natten.


Här är några nya bilder på Martin. Alla är tagna i sittvagnen som vi har står i lägenheten. Tur att vi hade kvar Michelles gamla vagn för den kommer väl till användning nu.


Här sitter Martin och sover.....zzzzzzzzzz!


En glad lillkille....Obs! Han har sin tigerrandiga "gosemys" i knät.

Ser ut som en liten kilt eller kjol på bilden :).


Nybadad Dunderklump =)


Av Eva - 9 januari 2009 13:57

Nu har Martin och jag kommit hem från promenaden. Vilket skönt väder det var idag. Soligt och plusgrader. Jätte härligt.

Vi var till jobbet och hälsade på och Martin var på glatt humör.

Alla tyckte att han har blivit stor...ja han väger nästan 8 kg så det är en liten dunderklump.

Det kändes konstigt att vara där efter ägarbytet. Än så märks det ingenting, men det blir nog en del förändingar framöver.

Hoppas man får behålla jobbet, sen om dom byter system och sånt, ja det kan man leva med. Kanske bara blir bättre.

Tänk att det är helg igen, snacka om att tiden går fort.


TjingelingAv Eva - 9 januari 2009 10:34

Så fort Martin vaknar ska vi ta en promenad. Tänkte gå förbi jobbet och kika hur dom har det. Hoppas Martin kan visa upp sin charmiga sida idag. Sist var han så arg och grät i högan sky.

Han sov till kl 8 i morse, jätte skönt. Det är fjärde natten i rad han sover hela natten. Hoppas det håller i sig.

I morgon får jag nog ställa klockan på ringning eftersom vi ska skjutsa ut Martin till farmor och farfar kl.10

Så där ja, nu vaknade han. Då är det bara att slänga in en flaska i micron.

Tjingeling

Av Eva - 8 januari 2009 10:38

Jaha, så var man ännu ett år äldre. Tiden går så fruktansvärt fort.

Vi kommer inte att fira min födelsedag något speciellt, det blir nog bara en lugn hemmakväll. Johan och jag ska slå ihop våra födelsedagar eftersom han också fyller snart. Vi hade tänkt att bjuda hit folk i helgen, men nu ska vi hjälpa mamma att flytta mormors möbler så vi får ta det någon annan helg. Det blir kanske nästa helg istället.

Nu ska jag passa på att läsa lite, Martin sover och då gäller det att passa på. Han har faktiskt börjat att sova bättre på dagarna nu. Det blir nog en timme här och där.

I morse sov han till kl 8 och det är tredje natten i rad som han sover hela natten. Riktigt bra för att inte ens vara 4 månader ;).Av Eva - 7 januari 2009 19:47

Martin och jag har städat linneskåpet idag :). Det har jag behövt gjort hur länge som helst, men på något sätt så har tiden inte räckt till.

Skönt att ha det gjort nu för det var en jätte röra där, sängkläder, handdukar, dukar och gardiner låg huller och buller.

Jag passade även på att slänga sånt jag inte vill ha längre och jag fick ihop en hel säck. Man spar en massa skit helt i onödan. Jag ska försöka ta tag och städa alla lådor i köket någon dag, jag har flera "skrot" lådor där det också är en himla oreda i. Till slut är det så fullt att grejer ramlar ner bakom lådan och då får man inte igen den och sånt irriterar mig för jag har inget tålamod alls. Då brukar Johan få rycka in som en räddare i nöden och fixa det ;). Han vet att det är bättre när han gör det eftersom jag blir så förbannad när saker och ting skiter sig. Tänk när jag har lagt bort något ( händer ganska ofta) och jag vill hitta saken, jo ni, då är det inte roligt att vara i min närhet. Det kan inte vara lätt att leva med mig :) och jag tycker faktiskt synd om Johan ibland när jag är på mitt värsta humör.

Nu kanske det låter som jag är arg väldigt ofta, men så är det inte. Bara när saker och ting inte går som jag vill. Annars är jag nog en ganska glad typ som försöker se det lilla positiva i allt jävelskap.

Slutet gott, allting gott!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se