Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 7 januari 2009 09:16

Nu kan jag nästan säga att jag känner mig utvilad, det var inte igår.

Martin sov till 8.30 idag, helt underbart och jag hoppas det håller i sig ett tag nu.

Jag trodde det skulle bli mildare ute eftersom det var 0 grader igår, men nu är det -7 igen. Jag drar mig verkligen för att gå ut och gå när det är så här kallt...Burr!! Det enda positiva med kylan är att all j-a hundskit som folk inte plockar upp efter sig fortfarande är fryst. Jag lyckas alltid trampa i skiten när det tinar upp och det är inte mysigt kan jag säga. Om man skaffar hund så får man också räkna med att hunden bajsar som alla andra och då ingår det faktiskt att plocka upp det också. Problemet är nog alla som går med sina hundar lösa som låter dom springa vind för våg och sen inte orkar gå och plocka upp det när hunden bajsar lite längre bort. Koppla hunden säger jag bara, det spelar ingen roll om det är världens goaste hund, det kan slå slint även i den mest underbara vovve. Jag är inte emot hundar om ni tror det, kan faktiskt tänka mig att ha en själv någongång när tid finns, utan det är bara en del ägare som göra mig förbannad.

På väg till jobbet för många år sedan, mötte jag en löst springande hund i skogen, ingen ägare i sikte, det enda jag kunde se var ett tält lite längre bort och jag antar att det var där hunden kom ifrån, ja i varje fall så ställer sig hunden mitt framför mig, visar tänderna och morrar som tusan. Det var en stor grå raggig sak och jag kan säga att jag var livrädd. Trodde min sista stund var kommen. Jag hade ögonkontakt med hunden och jag vågade inte släppa blicken för då hade det nog gått illa. Hjärtat slog i 200 och jag vågade inte ens försöka ropa på någon ägare.....Jag tänkte att här kan jag inte stå, jag måste försöka göra något så jag höll blicken kvar och provade att börja gå runt hunden som stod mitt på stigen....När jag kom runt hunden som fortfarande morrade och såg skit arg ut, så vågade jag släppa blicken och fortsatte att gå...Puh...jag klarade mig, men jag kan säga att minsta grej hade gjort att han hade flygit på mig.

Sedan dess är jag inte så glad över löst springande hundar.

Tänk om det hade varit ett barn som hade kommit som inte hade kunnat hålla kvar lugnet...usch vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt då.


Nu börjar lillpojken att ledsna på att sitta själv så jag måste nog gå och roa honom ett tag.



Av Eva - 6 januari 2009 16:38

Så där, nu har Martin fått smaka lite morotspuré. Jag vet faktiskt inte vad han tyckte om det för han gjorde inga speciella miner alls. Han är inte 4 månader ännu, men det lär inte hända något magiskt den dag han fyller 4 månader som gör att han helt plötsligt kan äta annat.

Han fick faktiskt provsmaka farmors hemlagade svartvinbärssaft också och det verkade han tycka om. Den saften är nog mycket bättre än köpt saft så det gör nog inte så mycket.

Nu måste jag försöka få lillkillen att sova för nu duger ingenting.


Av Eva - 6 januari 2009 13:30

I morse sov Martin till kl. 9. Helt otroligt! Jag trodde inte det var sant och var tvungen att verkligen tänka efter om jag inte hade varit upp med honom i natt :). Det var rekord för honom. Han får jätte gärna fortsätta med det.

Vi var till affären och handlade idag och som vanligt så ville Martin inte ligga i vagnen. Nej varför ska man ligga i en vagn när mamma kan bära. Tokunge!

På hemvägen kunde vi lägga ner honom och när vi kom hem så var han så trött att han genast somnade i min famn. Nu ligger han faktiskt i sin säng och sover och jag hoppas han sover ett tag nu.

Vi träffade Linda och twinsen utanför affären och stackarna har vattkoppor. Dom har varit jätte dåliga med hög feber. Usch så jobbigt det måste ha varit för dom. Kan tänka mig att det är jobbigt med ett barn och vad ska det då vara med två barn?

När Michelle fick vattkoppor så fick hon lindriga symptom. Ingen feber och hon var stolt över sina prickar. Inte kliade dom speciellt heller.

Jag hoppas att Martin inte får det så jobbigt den dagen han får skiten.

Det är ju något alla barn måste gå igenom tyvärr och det är väl bra att få det som barn för jag har hört att man kan bli riktigt dålig om man får det som vuxen.

Nu är det dags att kolla på reprisen av Glamour "smile", missade det igår så jag har en himla tur att det går i repris.


Av Eva - 5 januari 2009 21:30

Mamma och jag var till mormors lägenhet och packade ner grejer idag. Kändes jätte konstigt att vara där, men det är ju sånt man måste göra.

Vi ska köra bort möblerna i helgen och sen är det bara städningen kvar.

Vilket otroligt vackert väder det har varit idag. Jag riktigt njöt när jag var ute och körde för det gnistrade så fint överallt. Har tyvärr inte haft tid att vara ute, men det var ändå ganska skönt att få komma ut och köra lite bil.

Johan var hemma med Martin själv hela dagen, det hade gått bra förutom att han inte hade hunnit äta. Nu vet han hur jag har det om dagarna :)

Martins farmor och farfar kom över en sväng nu på kvällen, dom var ute och åkte och då svängde dom förbi på en fika när dom ändå var i närheten.

Martin fick två bodies och strumpor.

Jag ska snart gå och sova....är lite trött i ögat så god natt på er allihopa.


Av Eva - 4 januari 2009 22:35

Gääääääsp....trött som tusan. Varför ska man plåga sig själv med att försöka vara vaken så länge som möjligt? Det är bara dumt!

Jag har så lite "egen tid" nu för tiden och på kvällen då Martin har somnat så passar jag på att göra allt som jag inte hunnit med under dagen.

Det är så skönt att bara sitta och softa ett tag. Johan har varit ledig i 2 veckor och det har varit jätte skönt. Då har jag fått hjälp med Martin både under dagarna och nätterna och nu våndas jag över när han börjar att jobba igen...usch! Då är det jag som får gå upp varje natt igen.....sömn betyder så mycket för mig och jag förstår inte hur jag ska orka.

Men det är väl bara att bita ihop. Finns inget annat att göra.


Natti natti


Av Eva - 4 januari 2009 21:08

Burr!!! Det är -15 gradet ute....jag undrar hur Cilla och Henke har det, dom som har fått fel på sin bergvärme? Stackarna...!

Cilla får tända några hundra värmeljus så kanske dom får upp lite värme :)

Det enda positiva med denna kyla är att en del fästingar dör....he he he...dom små liven kan aldrig överleva denna kyla utan ett snölager som isolerar...moooahhha. Det lär väl visa sig när sommaren kommer.

Idag var jag och Martin till Monica och hälsade på, men Martin var inte på sitt gladaste humör om jag säger som så. Jag förstår inte att han avskyr att åka bort till folk. När han är så här så drar jag mig för att åka bort jag också. Tycker bara det är skit jobbigt. Verkar som han blir stressad och får magknip så fort vi är borta....hoppas det går över för annars blir man som en eremit här hemma.

I morgon ska mamma och jag åka till mormors lägenhet i Knutby och försöka packa ner så mycket som möjligt. Det kommer att kännas konstigt när inte mormor är där. Vi ska åka dit i helgen och köra iväg alla hennes möbler, som tur är så är det inte så mycket möbler hon har. Sen är det bara städningen kvar.

Jag hoppas bilen startar i morgonbitti, mamma skrämde upp mig och sa att den ska få isproppar när det är så här kallt, men en sådan pass ny bil borde väl inte få det? Eller...?? Vad vet jag om bilar?





Av Eva - 3 januari 2009 18:04

Var iväg och shoppade idag. Letade efter en fleeceoverall till Martin, men det finns inga att få tag på nu. Dom rear ut alla vinterkläder och det finns inte så mycket att välja på då. Det fanns ingen i hans storlek. Han har snart vuxit ur den han har så jag måste försöka få tag i en ny.

Sen var Matte hit och fikade. Han hade med sig jätte goda wienerbröd.

Det var verkligen smaskens.

Just nu håller Johan på och dammsuger och jag antar att jag ska torka golven när han är klar. Det behövs verkligen för nu blir man jagad av dammtussarna när man går omkring här hemma :).


Jag badade Martin precis och här är en bild på lilla badpojken.


Och här är han nybadad och påklädd. Tycker tröjan är så gullig.

Han är ju pappa upp i dagen :).

Ovido - Quiz & Flashcards