Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under juni 2009

Av Eva - 11 juni 2009 15:53

Martin jag var till Barnens hus idag. Han fick några nya leksaker och en ny pipmugg. Sen var vi in på Coop och handlade.

Om en timme ska jag iväg och fira av en kille som slutar på jobbet. Det bjuds på mat och dricka och jag funderar på att ta Michelles cykel ifall det är alkohol som serveras ;-).


Av Eva - 11 juni 2009 11:20

Johan var hem och hämtade bänkdiskmaskinen för dom som sålde kretskortet ville prova dom också. Det är ju bra för ser dom att det inte fungerar så borde vi få pengarna tillbaka. Det vore inte dumt.

När diskmaskinen försvann så insåg jag vilken stor diskbänk jag har :). Det har inte varit lätt att hålla till på en bänk på 20 cm så nu känns den gigantiskt.


Kl 12 kommer en tjej och hämtar ett frågeformulär som jag fyllt i. Jag brukar köpa en Aloe vera gel som fungerar på allt och denna gång fick jag testa på en dagkräm för ansiktet. Det var jätte lite i burken och jag skulle bara testa den i 3 dgr. Vad hinner man uppfatta på dessa dagar?  Inte mycket. Dom flesta frågor svarade jag Nej på, tex om jag skulle rekommendera den till vänner. Hur ska man kunna göra det när man bara testat i 3 dgr? Nej, jag tänker fortsätta med min vanliga dagkräm.


Tjingeling



Av Eva - 11 juni 2009 09:03

Idag slutar Michelle skolan. Dom skulle egentligen sluta i morgon, men eftersom dom var i skolan en lördag och hade Jubileum så fick dom sluta en dag tidigare. Hon är hos pappa denna vecka, men kommer hem på söndag. Sen ska man ha henne gå hemma och skrota hela sommaren. Hoppas tonårshormonerna har börjat att klinga av. Vi kommer att gå varandra på nerverna annars :-).


Martin har sovit hos mig i natt för han vaknade vid 3 och var jätte ledsen. Det känns i ryggen idag. Shit, vad ont det gör när man har legat på en och samma sida hela natten. Han rullar ner i mitten av min säng så jag har bara en minimal plats att ligga på och för att inte trilla ur så ligger jag nog och spänner mig. Därav denna ryggvärk idag :(.



Av Eva - 10 juni 2009 22:07

Johan köpte kretskortet till diskamaskinen idag, men för det första så var förpackningen bryten, sen skulle några sorts byglar (?) klippas av, men dom var redan avklippta...hm...låter som denna har testats i en maskin förr.

Hur som haver så fungerade det inte. Det lät bra till en början för det började att spola i vatten, men sen stannade den och gick inte mer.

Cirkulationspumpen fungerade inte med det nya kretskortet, men när vi sedan provade med det gamla så fungerade pumpen så något fel måste det vara på kortet.

Vi fick bara lämna tillbaka det om vi inte hade provat det, men hur bevisar vi att förpackningen redan var bruten?

Johan ska prata med dom i morgon och tar dom inte tillbaka det så har vi bränt 1500:- på något som inte fungerar. Mycket surt!

Ingen som har en gammal bänkdiskmakin Cylinda 750 hemma som står och skräpar???


Jag somnade till i soffan ikväll och det var skönt. Martin sov ett tag han också för han har sovit dåligt idag.

Jag hoppas han vaknar i normal tid i morgon och inte före kl 4.

I morgonkväll ska jag iväg på lite kul, men mera info kommer senare.


Natti natti


Av Eva - 10 juni 2009 14:41

Det är lågtryck med grått väder och regn. Det märks både på katterna, Martin och mig :(. Katterna ligger som två stök i Michelles säng och där har dom legat i stort sett hela dagen. Martin har varit på dåligt humör och det har inte gått att roa honom alls. En sur liten kille helt enkelt. Mitt humör har inte varit tipp topp heller precis. Vet inte om det är PMS eller något ;).



Jag var sugen på att åka iväg och titta på en digital systemkamera idag, men det innebär att jag måste sminka mig och göra i ordning mig och det orkar jag inte idag. Det är så skönt att slippa göra sig i ordning ibland. Man går hemma i mysbyxor, myströja och bara softar. En sådan dag är det idag.


Nu ska jag hänga tvätt och stryka. Stryka hör till ovanligheterna här hemma, men ibland får man sina ryck. Diskhandukar och Martin sängkläder ska i varje fall göras och sen får vi se om något mer hänger med i bara farten.


Tjing

Av Eva - 10 juni 2009 07:59

Det är inte alla som har gjort mun mot mun metoden på en hamster. Jag kan erkänna att jag har gjort det....ja inte på riktigt utan i en mycket konstig dröm jag har haft på morgonen.

Jag drömde att Michelles hamster var utanför buren och sprang runt och busade med katterna. Det var fullt ös. Jag var lite rädd att dom skulle göra hamstern illa, men tydligen busade dom bara.

När jag sedan skulle stänga in honom i buren igen så tappade jag honom i en liten pool han hade i buren och då fick han en chock så att hjärtat stannade. Djurvän som man är så tog jag upp lilla hamstern och gjorde hjärt lungräddning på honom. Därav mun mot mun metoden. Tydligen var jag bra på det för han började att andas igen :). Vilken dröm!


Jag måste nästan gå och titta till hamstern och se om han fortfarande lever. Han är jätte gammal (för att vara en dvärghamster), grå, smal och kan knappt gå så han kommer att dö av ålder när som helst. Sen blir det inga fler hamstrar här hemma. Tror han var den sjätte hamstern vi haft.


Martin somnade om runt halv 6 i morse och det var skönt så att vi fick sova några timmar till. Jag provade att ge honom mild fullkornsvälling i tetra och det drack han. Jag ska prova några tetror till innan jag köper pulvret. Han vill inte ha ersättning längre och majsvälling verkar han inte tycka om. Havrevälling kan gå men är ingen favorit så jag håller en tumme på denna välling nu.


Tjingeling


Av Eva - 10 juni 2009 04:49

Klockan är 4.49 och Martin har varit vaken sen före 4. Gäsp!!!

Han hade kissat ner sig i sängen så det var bara att gå upp och byta på honom. Försökte sedan få honom att somna om i min säng, men det gick inte. Han sitter och leker här bredvid, men jag hoppas han behagar att sova lite till snart. Annars blir jag nog ingen roligt mamma idag. Det känns som jag har grus i ögonen.

Jag har faktiskt bryggt kaffe, det blir nog inga problem med att somna om fast allt koffein.

Jag hoppas vi inte stör Johan för mycket som fortfarande sover och ska upp och jobba sen.



Av Eva - 9 juni 2009 19:32

Här har det inte hänt så mycket idag. Jag tog med mig Martin till Helping hand och Chilli, men jag köpte ingeting.

Jag brukar kolla efter böcker på Helping hand, men dom hade inga bra.


Johan ringde och kollade om det fanns kretskort att köpa till diskmaskinen och det fanns ett enda. 1500:- ska dom ha för det och visst, vet man att det är det som är felet så är det värt det, men tänk om det är något annat fel. Man kan ju gärna inte lägga ut det på Blocket och försöka sälja det för dessa diskmaskiner finns knappt idag. Det lutar nog åt att vi köper det ändå för det är inte kul att diska för hand. En ny bänkdiskmaskin blir det inte eftersom dom är så små nu för tiden och en stor får vi inte plats med. Det finns smalare diskmaskiner men dom är 45 cm och vi har 40 cm skåp så då ryker 2 skåp och då får vi platsbrist.

Nej, vi får hoppas på att det dyker upp ett hus snart. Jag tittar på hemnet.se varje dag och visst finns det hus, men antingen är dom för dyra eller ligger på fel ställe.

Jag har hittat en riktigt drömhus, ett gammalt missionshus som är omgjort till bostadshus. Det är jätte fint, högt i tak, stora fönster osv. men det ligger lite för långt från stan. Synd!


Ovido - Quiz & Flashcards