Gruddelin´s vardag

Direktlänk till inlägg 28 juli 2009

Björnhona med ungar

Av Eva - 28 juli 2009 22:42

Jaha, nu får man sätta bjällror på kläderna om man ska ut i skogarna vid stugan. Det har funnits 2 björnar där i några år och nu har dom sett en björnhona med ungar också. Usch....jag som älskar att gå i skogen. Det skulle inte vara roligt att komma mellan honan med ungar. Då dör man garanterat.

Kanske kan man ha en liten radio med sig och spela hög musik. Det borde skrämma bort det mesta....hehehe....allra helst vid älgjakten i höst. Då blir man populär.

Det konstiga är att Länsstyrelsen verkar "mörka" hur många björnar vi har här nere i Uppsala län. Dom har väl sagt att det är två olika individer nu, men jag tror antalet är fler. Nu hoppas jag någon kan ta ett kort på honan med ungar så vi får lite bildbevis också.

Sen går det ett rykte om att "någon" sett några släppa ut björnar här nere och på bilen med släp stod det tydligen "Orsa björnpark" på. Hm.....hur mycket sanning det ligger i det vet jag inte, men det skulle inte förvåna mig.

Björnar ska hålla sig mera norrut tycker jag, dom ska inte vara i mina svampskogar ;-). Jag har varit rädd att gå själv i skogen sedan dom hittade dom första spåren, men nu kommer jag vara ännu mera rädd :(.

Jag som brukar gå en promenad med Martin på skogsvägen dom hittade björnspåret på.....det är slut med dom promenaderna nu...hua!! En ensam björn är nog mer rädd för mig än jag för den, men honan med ungar skulle inte vara roligt att träffa på.

Björnrädslan hos oss människor är nog en smula överdriven, men det känns obehagligt ändå.


Tjingeling och God Natt


 
ANNONS
 
Ingela

Ingela

29 juli 2009 09:53

Målet var att vi skulle ha 1500 björnar här i sverige, jag har läst att vi har det dubbla nu. Min bror har sett björn vid sitt sitt hus och har han har vi (bara km mellan oss) Det känns VÄLDIGT olustigt med barn och djur... Så jag förstår dig. Inte mina favoriter (om man får skriva så?)

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Eva

Eva

29 juli 2009 17:40

Ja visst är det olustigt att ha björn så nära inpå. Vi är inte vana med det här nere i Uppsala län, men nu verkar dom bara öka och vi verkar få vänja oss vid det.

http://www.gruddelin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva - 5 mars 2011 16:00

Adressen till min nya blogg är : www.iminglugg.blogspot.com   Ja, för er som är intresserade ;)). ...

Av Eva - 18 september 2010 12:45

Hej på er. Ni får ursäkta men jag har bytt blogg. Som ni märkt så har jag inte skrivit så mycket här den senaste tiden och jag har ärligt talat varit riktigt less på att skriva. Den nya bloggen kommer att innehålla mera foton och mindre text. Jag...

Av Eva - 12 september 2010 21:56


Det har varit en mycket trevlig helg. I fredags var företaget på Studenternas och hade lite olika sporttävlingar. Det var kula, höjdhopp, längdhopp, 100 m och stafett 4 x 400 m. Jag var inte med och tävlade eftersom jag kände att min kropp inte...

Av Eva - 8 september 2010 20:43

Tro det eller ej, idag fickparkerade jag och det gick SKIT bra :). Om det är något jag är dålig på så är det just detta. Jag åker hellre flera kvarter än att fickparkera, men idag hade jag inget annat val. Det gick på första försökte och när jag ...

Av Eva - 6 september 2010 22:38

Jag ska erkänna att jag inte är så intresserad av politik. Har inte hängt med några debatter utan bara snappat upp lite här och där. Jag vet inte hur jag ska rösta....!!! Börjar få lite små panik nu. Det finns några valtest på internet man kan gö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se