Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under september 2009

Av Eva - 25 september 2009 21:05

Michelle, Martin och jag åkte ner på stan en sväng idag, men där höll jag på att få panik. Det märks att skolorna är ledig för det var människor överallt och vi kom knappt fram någonstans. Stan är inte en favoritplats.

När Johan kom hem från jobbet åkte Michelle och jag ut och skulle plocka svamp. Vi orkade varken åka till stugan eller till min mamma där jag känner skogarna och vet vart svampen finns, utan vi åkte i måfå till ett ställe. Där visade det sig finnas en badplats som Michelle ville ner till. Okej då så jag, men halva tiden gick åt att gå ner till denna badplats. Ingen svamp fanns det i skogen runt omkring. Jag följde en liten stig och på ett ställe såg jag att något djur hade grävt så jag blev nyfiken och skulle kolla vad det var. Fy fan, ett jordgetingbo.....jag sprang som om jag hade en raket i arslet. Som tur var så fick jag inga getingar efter mig. Jag har haft otur att träffa på dessa fruktansvärda djur förut och då hade jag inte lika mycket tur som idag. Då hade jag ett mörkt moln av getingar efter mig och jag sprang så jag sprang vilse i skogen. Dom var överallt, innan för linningen i byxorna, innanför tröjan, ja överallt....Som tur var så blev jag bara biten av 5 st. Jag vet inte om jag hade klarat fler stick för när jag äntligen hittade hem så la jag mig ner i sängen och ville bara sova. Mamma hade fullt sjå för att hålla mig vaken. Det var väl giftet jag reagerade på.

Åter till det jag egentligen började skriva om. Vi stannade på ett annat ställe och gick ut i skogen, men där fanns det inte heller någon svamp. Sen började solen att gå ner så det var ingen idé att fortsätta leta efter ett bra ställe.


Martin mår bättre och han har ätit en burk mat idag :). Gröt får jag fortfarande inte i honom, så fort han ser att jag håller på att göra gröt så säger han Nej, nej, nej...lilla gubben. Skulle inte förvåna mig och han aldrig mer vill ha gröt nu. Det går bättre och bättre att få i honom all medicin. Nu behöver jag inte tjyvhålla honom längre. Han är så duktig lilla glutte :).

Nu ska jag kolla på lite kändisdjungel....Tjingeling!!!!


  

Badstranden fotat med mobilen i skymningen.

Av Eva - 25 september 2009 07:17

I natt har Martin sovit i sin egen säng :). Han vaknade upp vid kl 3 och var jätte ledsen, men jag gungade honom till sömns igen och sen sov han till 5.45 Då var han jätte ledsen igen och det gick inte att få honom att somna om igen. Tänk vad lite sömn kan göra....jag känner mig lite piggare idag när jag fått sammanhängande sömn.

Han ville varken ha gröt eller youghurt nu på morgonen. Bara lite smörgåsrån. Jag fick till och med i all medicin utan att behöva hålla fast och tvinga i honom det. Duktiga lilla killen.

Usch, vilka tråkiga inlägg jag skriver dessa dagar, men det finns inte så mycket annat att skriva om än lillkillen som är sjuk. Jag har knappt hunnit med att läsa andras bloggar så jag har lite att ta igen.


Tjingeling

Av Eva - 24 september 2009 18:10

Jösses, Martin sover och har gjort det i snart 1 timme :). Hoppas det har vänt nu med öronen.

Vi tog en promenad idag, men innan vi hann ut så hade solen gått i moln och det såg ut att blir regn istället.

Michelle följde också med. Vi var först in på Chilli och sen in på Helping hand där jag köpte två böcker. Sen fikade vi där och jag åt den sötaste bakverk jag någonsin ätit, fy, jag som hatar sött.

Jag gjorde i ordning köttbullar, makaroner och broccoli idag och då verkade det som Martin var hungrig för han pekade på tallriken och lät. Han fick i sig några tuggor mat och det var jätte skönt. Han har ju bara ätit yoghurt i två dagar nu och det verkar han bli lite dålig i magen av. Han är inte van att äta mjölkprodukter.

I morgon måste jag ner på stan i ett ärende och då ska Michelle och Martin följa med. Det blir tyvärr ingen shopping, men det ska ändå bli skönt att komma ut lite.


Tjingeling


Av Eva - 24 september 2009 07:55

Varför kan dom inte göra penicillin som smakar gott???? Eller varför inte göra ett stolpiller? Det är jätte svårt att få i Martin all medicin. Först är det 8 ml penicillin, sen är det 2,5 ml Bricanyl och efter det 2,5 ml Bisolvon. Jag tycker så synd om honom när jag tvingar i honom det. Han vill fortfarande inte ha gröt eller mat och det enda jag får i honom är yoghurt. Han var jätte lös i magen idag och jag vet inte om det är penicillinet han blir så av. Hoppas det bara är något tillfälligt.

Det har inte blivit mycket sömn i natt. Jag tog första delen av natten. Jag satt först med Martin i knät i soffan och försökte sova, men det gick inte så bra. Sen la jag ner honom i soffan och jag la mig i andra delen av soffan, men han vaknade stup i kvarten och då får man gå upp och gunga honom till sömns, lägga ner honom , hinna lägga sig själv en stund innan allt börjar om igen. Kl 3.30 fick Johan ta över och då fick jag sova till kl 6. Då kom Johan in med honom igen eftersom han skulle till jobbet. Martin sov en stund bredvid mig i sängen.

Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få lite sammanhängande sömn just nu, men det är bara att glömma. Det kommer att bli samma visa när han ska sova nu på dagen så jag hinner inte vila själv.

Det är jätte fint väder idag och jag funderar på att ta en promenad med Martin lite senare. Lite frisk luft kan aldrig skada och det kan nog vara bra för hans luftvägar.


Tjingeling


Av Eva - 23 september 2009 12:36

Nu har vi varit hos läkaren. Martin har öroninflammation och är rosslig i luftvägarna. Lungorna lät bra som tur är. Han fick antibiotika, flytande Bricanyl och något annat slemlösande. Dom tog blodprov i fingret och det gick jätte bra. Han sa inte ett pip :), men när dom kom till halsprovet så var inte det lika kul. Usch, jag förstår honom. Kräkreflexerna är inte roliga. Det gick också bra för läkaren att titta i öronen. Jag behövde inte tjyvhålla honom som man fick göra med Michelle när hon var liten. Sedan dess har Michelle alltid varit rädd för läkare och hon skrek så fort hon såg en vit rock. Fast den barnläkaren hon hade då hade nog inte alla "chips i påsen" om jag säger som så ;-).

Martin har säkert fått samma skit som Michelle hade förra veckan och i helgen. Det räckte tydligen att han skulle träffa henne 1 timme på sin födelsedag för att bli smittad.

Skönt att det inte är influensan i varje fall. Läkaren sa ingenting om det.

Det enda jag får i honom är yoghurt så på väg hem från läkaren stannade jag till vid affären och köpte hem 3 stora tetror så att det finns hemma. Bättre än ingenting.

Just nu sover han i sin egen säng.....otroligt, där låg han inte på hela natten, men han var så trött när vi kom hem att han slocknade i min famn. Lilla gubben har ju knappt sovit i natt och sen blev det ingen förmiddagslur heller.

Nu hoppas jag det vänder så fort han har fått sin medicin.


Tack för alla gulliga kommentarer om lille Martin.


Kram på er!


Av Eva - 23 september 2009 07:15

Jag måste ringa läkaren idag för Martin mår inte bra. Han har knappt sovit i natt och Johan och jag har bytt av varandra för vi har antingen fått gå omkring med honom i famnen eller suttit i soffan med honom. Jag somnade till med Martin halvsittandes i soffan i ca 1½ timme och det känns i ryggen idag. Så fort vi har försökt lägga ner honom i sängen så har han vaknat och skrikit hysteriskt.

Det rosslar i luftvägarna och han har fortfarande feber. Morgontempen låg på 39 grader så jag fick ge honom en alvedon. Sen försökte jag få i honom gröt, men den vill han inte ha idag heller. Jag ska försöka igen när tempen har sänkts.


Tjingeling


Av Eva - 22 september 2009 20:48

Jag börjar att misstänka att Martin håller på och blir sjuk. Skulle vara typiskt eftersom vi ska åka till Jennie och Edvin i morgon. Michelle har ju varit dålig med hosta, ont i halsen och feber, men Martin verkar inte ha ont någonstans utan det är bara feber. Tempen pendlar mellan 38-39 grader hela tiden.

Jag fick i honom en tallrik gröt vid 16 tiden och sen åt han lite av min pizza. Jag orkade inte göra någon mat idag så det blev hämtmat. Lite senare fick jag i honom 3 små yoghurtar. Alltid något!

Jag håller fortfarande en tumme på att det är en biverkning av sprutan, men har han feber i morgon också så misstänker jag att det är något annat.

Han sover nu, men jag har redan fått varit in en gång eftersom han vaknade och grät. Det blir nog ingen rolig natt.


Tjingeling

Av Eva - 22 september 2009 12:11

Martin mår inte bra. Han vägrar att äta och har inte ätit sedan kl 4 i morse. Då fick han i sig en tallrik gröt. Jag har provat gröt, välling, mat och nyponsoppa, men ingenting duger. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom sa att jag skulle kontakta vårdcentralen om han har feber i 3 dgr. Sen var det viktigt med vätska, typ nyponsoppa eller liknande, men när man inte ens får i honom det!! Jag får be Johan handla lite allt möjligt idag. Ska nog prova med yoghurt eller liknande. Något måste han ju ha i magen. Jag hoppas verkligen det inte är en ny förkylning utan bara en biverkning av sprutan igår *håller en tumme*.


Tjingeling

Ovido - Quiz & Flashcards