Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under oktober 2009

Av Eva - 21 oktober 2009 22:05

Jag kom fram till mötet på "annan ort" utan några problem i tisdags :). Det var lite läskigt att köra för det var jätte dimmigt så man knappt såg någonting och sen låg temperaturen på 0 så jag visste inte om det var halt eller inte. Det är verkligen dags att sätta på vinterdäcken nu för man vet aldrig. Plötsligt kanske det är en decimeter snö när man vaknar en morgon. Däcken ligger hos mamma på landet så det får nog bli en tur dit i helgen.


Martin har varit jätte kinkig och grinig i kväll, jag undrar om det kan vara en tand på gång för han har fingrarna i munnen hela tiden. Jag har försökt att känna efter men hittar ingen liten tand på väg.

I dag har han tagit ett steg utan att hålla i sig så nu kanske han börjar knata på snart. Jag tycker han är sen med tanke på att både jag och Johan var tidiga på att gå, men barn utvecklas så olika i den här åldern.

Han blir fortfarande som en strandad val när man lägger honom på rygg på golvet. Han blir jätte arg och vägrar att vända sig om.....hehehe...ser för roligt ut ;-). Han hatar verkligen att ligga på mage så det är ju en livsfara att vända sig om. Han har börjat att lägga sig på magen i sängen på nätterna och då vaknar han helt hysterisk....lilla gubben då. Hur farligt kan det va? Glad


Jag har fullt upp på jobbet så tiden bara flyger iväg om dagarna. Det känns som dygnet behöver fler timmar för att man ska hinna med, men jag vet att detta är en period som kommer att vara jobbig. I vår är det förhoppningsvis över och man kan koncentrera sig på annat som är roligare. Det har blivit många tårar och tankar dessa veckor, men nu börjar det kännas bättre. Det var nog en kombination av att börja jobba, nya projekt på gång, farmor somnade in och en massa annat som rörde upp så många känslor. Det kändes som det bara var en sörja av olka känslor och tankar och det kan ibland bli för mycket.


Sen får jag verkligen be om ursäkt till alla mina bloggvänner där ute, jag har inte glömt bort er, det är bara lite mycket just nu och som jag skrev innan, tiden bara flyger iväg.

Kramar till er!


     




Av Eva - 19 oktober 2009 21:46

Sofia undrade hur det är med mitt öga och jag kan berätta att det är mycket bättre. Jag behövde aldrig gå till läkaren eftersom det blev bättre av att vara utan smink. Nu har jag köpt en ny mascara som är "bakteriefri" :).


I morgon ska jag iväg till annan "ort" igen för ett möte. Jag känner egentligen inte alls för det, men har inget annat val. Det som skrämmer mig mest är att jag ska åka själv och jag har bara varit där en enda gång förut så jag lär tejpa upp vägbeskrivningen på instrumentpanelen ;-).

Det är ett nytt projekt på gång som jag inte alls förstår mig på. För det första blev jag bara inkastad i det utan att veta vad dom gått igenom och sen är jag helt emot det. I teorin låter allt så jäkla bra, men hur det fungerar i praktiken, ja det struntas det helt i. Mycket märkligt.

Men som sagt, jag försöker lägga min energi på annat, fast jag ska erkänna att det tär mycket på mig.

Jag bara önskar att det var vår nu så allt detta var över.


I morgon har jag massage och det ska bli så skönt. Jag ska be massören att ta i extra mycket i nedre delen av ryggen för det är där jag har ont. Det är sviter efter allt bärandes på Martin. Jag ska bara ligga och njuta, slappna av och tänka på ljusare tider :).


Tjingeling


  


Av Eva - 18 oktober 2009 16:43

Det var ett tag sedan jag skrev, men jag har varit så fruktansvärt trött denna vecka. Det märks att man inte är van att jobba.

Igår var Martin och jag själva hela dagen, det blåste storm och regnade ute så vi höll oss mest inhomhus. Vi var en sväng till affären mellan regnskurarna. Det var så skönt att bara få vara hemma och inte göra någonting alls. Martin och jag somnade på eftermiddagen och vaknade kl 18 så det var lite svårt att få honom i säng sen på kvällen.

Kl 22 först somnade han, men det gjorde ingenting för jag behövde verkligen sova.


Idag åkte jag till stugan och hämtade alla sängkläder och dom konservburkar som var kvar. Mamma, Maggan och Benni var också där och plockade undan. Vattnet stängdes av för säsongen. Jag passade på att ta med mig kameran och gick ut i skogen, men det var kallt som sjutton så det blev bara en liten sväng. Det var inte skönt att stoppa i fötterna i ett par iskalla gummistövlar ska jag säga...burr! Jag fick sätta upp fötterna på elementet när jag kom tillbaka.


I morgon är det en ny arbetsvecka igen.......gud så jag ångrar att jag inte sparde mer på föräldraledighetsdagarna. Nu ska man jobba i 31 år till och det enda man kan se fram mot är några futtiga semesterveckor på sommaren.

Usch, man blir ju deprimerad när man tänker på det.


  

Älgpasset en bit från stugan.

  

Trattisar finns det fortfarande.

  

En liten glänta i skogen.

  

Nyponrosorna sjunger på sista versen.


 


Av Eva - 14 oktober 2009 21:58

Nu har det snöat två dagar i rad. Usch och fy. Det är svinkallt ute och så fort man sticker ut näsan så rinner den. Det känns kallare än när det är -15 grader ute eftersom det är så fuktigt ute. Burr....nu skulle jag bara vilja gå i ide och vakna upp i vår när allt börjar grönska.


Mitt öga har varit lite bättre idag. Det kliar inte precis hela tiden och förhoppningsvis är det en tecken på att det går åt rätt håll. Jag har inte använt kajal eller mascara på två dagar och jag ska försöka hålla ut tills klådan är borta. Jag har köpt en ny mascara och jag längtar tills jag kan smeta på mig den igen. Jag ser så trött ut utan.


Jag har tänkt mycket ikväll och har beslutat mig för att ge upp vissa saker. Jag tänker inte strida något mer utan nu tänker jag lägga min kraft och energi på något som ger energi och tillfredsställelse tillbaka.

Det är jätte jobbigt, men på något sätt ska jag nog ta mig vidare.

Det känns som jag är ute på djupt vatten och inte riktigt kan ta mig iland, men jag ska fortsätta simma fast inte mot vågorna utan med vågorna. Det kommer säkert att ta mig ut på ännu djupare vatten, men jag är en jäkel på att simma så det löser sig nog ;-).


Natti natti

Av Eva - 12 oktober 2009 20:43

Martin har precis gått och lagt sig och nu njuter jag av lugnet. Det är full fart på jobbet och jag vet inte hur jag ska hinna med allting, men det går väl på något vis det också.


Mitt öga kliar så jag håller på att bli galen. Först var det vageln som irriterade och sen kom klådan. Jag ringde till husläkarmottagningen och frågade vad jag skulle göra och sjuksköterskan sa att jag inte skulle sminka mig på några dagar. Hon sa att det kunde ha varit bakterier i vageln som sedan sprider sig med sminket. Hm....ska jag gå osminkad på jobbet och se ut som ett lik??? Fy....!! Hur ska jag stå ut? Det är ett STORT tjejprobem ;-). Men har man inget val så har man. Jag får bita i det sura äpplet och vara utan några dagar. Om det sen blir bättre så får jag köpa en ny mascara så att jag inte får skiten i ögonen igen. Kajalen kan man ju vässa av en bit. Då borde ev. bakterier försvinna.

Jag fick en läkartid på fredag så om det inte är bättre då så får jag gå dit. Hinner jag bli bra så skulle jag bara ringa och avboka tiden.


Tjingeling



Av Eva - 11 oktober 2009 17:41

Jag fick precis reda på att farmor har somnat in. Hon har varit dålig ett tag så det var skönast för henne att få somna in lugnt och stilla. Hon kommer att bli saknad av sina syskon, barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarns barnbarn. Ja, hon fick faktiskt sitt första barnbarns barnbarn i år.

Sov gott lilla farmor.


  

Farmor Esther och Martin på hennes 95-års dag.


Av Eva - 11 oktober 2009 10:09

Tack Linda, Malin och Karin x 2 för en fantastisk rolig kväll :).

Vi tog tåget till Stockholm igår kväll för att se showen primaDONNOR på Hamburger börs. Allt var jätte bra förutom några missöden. Det började med att vi beställde in en fördrink More Mango och den gjorde skäl för sitt namn för vi fick fråga efter more mango ;-). Vi trodde dom hade missat att hälla i mangoextrakt eftersom drinken inte smakade mango, men då kom dom in med mangoabsolut så våra drinkar blev ganska starka. Det gjorde visserligen ingenting för det blev mera drag och smak i drinken. Sen beställde vi in förrätter och jag beställde Kantarell och Karljohanssvampsoppa, helt otroligt gott. Tänk om man kunde göra lika god hemma.

Sen beställde alla utom Karin  Smördegsinbakad oxfilé med haricotverssallad, rödvinssås, bearnaisås som serverades med potatisgratäng till varmrätt.

Vi sa särskillt till om att den inte fick vara well done utan hellre för blodig.

När varmrätten kom och vi skulle börja att äta så var oxfilén helt torr och seg så vi sa till att den inte gick att äta. Servitrisen som serverad vårt bord såg själv att den inte var ätbar så hon hämtade nya till oss.

Den nya oxfilén var helt perfekt och fantastiskt gott.

Jag tog ingen efterrätt utan bara kaffe. Jag har svårt för att äta något sött och sliskigt efter maten.

Sen satte showen igång och Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlott Strandberg var otroligt bra så det är en show jag verkligen kan rekommendera.

Tyvärr så hade vi en gäst vid bordet framför som störde genom hela showen. Vilket pucko. Han muckade med sin tjej och var jätte arg på henne. Han kallad henne för fula namn, skrek och hade sig. Vi satt som på nålar hela tiden för vi var rädda att han skulle ge sig på henne. En kille vid vårt bord sa till honom att vara tyst, men då började han mucka med honom också.

Karin gick och hämtade vakten, men tror ni han gjorde något? Han satte sig och pratade med honom en liten stund och sen gick han därifrån och då fortsatte han mucka med sin tjej.

När showen var klar så berättade vi för vår servitris vad som hade hänt och då såg hon själv hur han höll på och då hämtade hon vakten som ÄNTLIGEN slängde ut honom. Hon beklagade givetvis och försökte ta kontakt med den som var ansvarig för kvällen. Vi fick ett namn och nummer till en person som vi kunde ringa. Vi skulle få se en annan show gratis om vi ville eftersom det hade blivit så här, men vi frågade om dom inte kunde göra något på priset på maten istället. Det kunde hon inte eftersom hon inte fick besluta om sånt.

Karin ska ta kontakt så får vi se vad dom säger. Hur ofta kan vi ses hela gänget och komma iväg på något sånt här igen? Det är inte alltid så lätt att få ihop det. Ja, ja summa summarum så var showen och maten ( till slut) jätte bra.

Idag har jag fått sovmorgon för Johan gick upp med Martin kl 5.30 Då bestämde sig Martin för att inte sova längre.


Tjingeling.


Av Eva - 9 oktober 2009 21:25

Åh, äntligen kan man sätta sig ner i lugn och ro och bara vara. Det har varit en intensiv vecka mef många nya intryck och det känns som jag inte slappnat av en sekund. Nu ska jag bara njuta av helgen.

Martin somnade som vanligt sent, förstår inte att han ska vara en sån nattsuddare.

Nu har han börjat att släppa taget allt mer. Han blir överlycklig när han märker att han kan stå själv :).

Det står nog inte på innan han går. Synd att man jobbar och säkert kommer att missa dom första stegen :(.

Men, men Johan får ju uppleva det i varje fall och han ska väl också få sina ögonblick.

Idol skrålar i bakgrunden, men jag hör knappt när dom sjunger för ljudet på teven är lågt för att det inte ska störa Martins sömn.


I morgon ska jag och några vänner ut på galej i Stockholm. Det ska bli skitkul. Man är inte bortskämd med att få tänka på sig själv och ha kul nu för tiden.


Jag funderar allvarligt på att gå och sova för jag är fruktansvärt trött. Ögonen rinner. Appropå ögon så är vageln fortfarande kvar, men nu syns den knappt längre. På mornarna är ögat jätte svullet och det är en massa klet i och utanför så den går kanske sönder och tömmer sig på natten. Bra, då försvinner den fortare.


Natti natti på er



Ovido - Quiz & Flashcards