Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under november 2009

Av Eva - 21 november 2009 09:57

Jag har glömt att berätta att vi har fått dagisplats till Martin, eller förskoleplats som det så fint heter. Förskolan var inget av våra val, men dock i samma stadsdel så det är bara att tacka JA och se glad ut. Vi kommer kanske ställa oss i byteskö, men fungerar det bra så får han stanna kvar.

Det känns onödigt att skola in honom på ett nytt ställe om det fungerar bra.

Johan ringde till barnomsorgen här om dagen och då sa dom att Martin stod först i kö och sen när jag kollade mailen på kvällen så hade jag fått ett mail att vi Martin hade fått plats. Snabba puckar måste jag säga.

Det känns skönt att slippa oroa sig över detta för det hade blivit katastrof om vi inte hade fått någon plats i januari. Jag har hört flera som fått förlänga sin föräldraledighet eftersom det inte finns några platser och det är inte lätt att vara ledig när man inte har några dagar kvar att ta ut.


Idag skiner solen från en blå himmel och jag är jätte sugen på att ut och fota lite, men vet inte om jag hinner. Jag måste åka till bolaget och köpa lite vin så att jag har något att dricka på ljuspartyt ikväll ;).


Tjingeling på er och hoppas ni har lika fint väder som här.


Av Eva - 20 november 2009 23:47


Kvinnan tittar på ett matlagningsprogram när mannen säger- varför tittar du på det, du kan ju ändå inte laga mat.

 

Kvinnan- du tittar ju på porrfilm...

Av Eva - 20 november 2009 22:25

Det var länge sedan jag la upp bilder på Martin. Jag har försökt att fota honom, men det går inte. Han gör bara konstiga miner hela tiden.....Glad.

Här kommer det några exempel.


  

  

  

  

Ja, som ni ser är det helt omöjligt att få en bra bild. Han tycker inte om blixten för han tittar antingen ner eller kisar med ögonen. Jag förstår honom mycket väl för vem vill ha en stark lampa lysa i ansiktet.


Tjingeling

Av Eva - 18 november 2009 22:40

I kväll har vi varit och firat Johans brorsdotter som fyller 7 år (tror jag ;)).

Vi fick taccos och sen kaffe och glass. Martin hade jätte kul och sprang runt och lekte med allt och alla. Det är lite jobbigt att åka iväg någonstans när det inte är "barnsäkrat" överallt. Han hittade luckan till centraldammsugaren och den var mycket intressant.

Han hittade även deras larm som satt på väggen och vi var mycket oroliga över att han skulle pilla på den så att det blev uttryckning eller något. Det hade varit fint det ;).

Jag måste försöka bli bättre på att lägga upp bilder här. Det var evigheter sedan jag la upp en bild på Martin, men tiden räcker inte till längre.

Jag önskar dygnet hade fler timmar, men det är väl så i verkligheten, med jobb och familj.


Tjingeling på er.

Av Eva - 17 november 2009 23:17

Jag fick en rolig bild av en jobbarkompis idag som jag var tvungen att dela med mig :):


  

Av Eva - 16 november 2009 22:23

Idag har jag varit på halvdagsseminarium på Uppsala Kongress och Konserthus, det sk Musikens hus. Det var första gången jag var in där och det var lika fult inuti som utanpå.

Det var en karl som heter Christer Olsson som föreläste om "Vart är du på väg och vill du dit"

Det handlade om

-Hur DU reagerar vid förändringar och hur reagerar dina medarbetare vid förändringar.

-Motivation och inspiration istället för stress och konflikter.

-Varför det är viktigast att serva varandra innan vi servar andra.

-Struktur och kultur i förändringsarbetet.

Det var mycket intressant att lyssna på och man fick sig en rejäl tankeställare.


Efteråt gick vi och åt på Peppar Peppar. Jag valde löjrom med västerbottenspaj till förrätt och Oxflémedaljonger med Black and White till varmrätt.........Det var riktigt mumsigt ska jag säga.

Det var trevligt att få komma ut på lite annat. Ibland behöver man komma bort från jobbet en stund.


Nu ska jag lägga mig och vänta på John Blund för jag är så trött. Jag har en förkylning på G...inte kul, men det är bara att bita ihop och hoppas det inte bryter ut.




 

Av Eva - 16 november 2009 22:03

  


Jag har fått en urmärkelse av Jennie. Tack så mycket!

Med utmärkelsen följde det även med en liten utmaning, som går ut på att jag ska berätta 10 (!) saker om mig själv som ni inte vet.

  1. Min tå bredvid stortån är längre än stortån *snyggt*,
  2. Har födelsemärken på magen som ser ut som stjärntecknet Lilla björnen.
  3. Jag har aldrig vågat mig på att äta surströmming.
  4. Jag är född och uppvuxen i en liten bondhåla på landet.
  5. Min första fylla hade jag när jag var 14 år........!
  6. Jag tycker att Sean Connery är jätte snygg.
  7. Jag opererade mig för ljumskbråck när jag var 6 år.
  8. Jag skulle vilja läsa genom bibeln, men har aldrig orkat.
  9. Hatar alla sorters gröt. Jag blir tvungen att gå ut på julafton då alla äter risgrynsgröt *usch*.
  10. Jag skelar med ögonen när jag är trött

Denna utmärkelse skickar jag vidare till min vän Cilla för hon orkar nog skicka den vidare ;-).

Av Eva - 15 november 2009 22:13

Det är bara att inse att man inte är 20 år längre :). Jag har varit seg hela helgen efter fredagens partaj, men det var det värt för kul var det.

Det hade gått bra för farmor och farfar att ha Martin, men han hade vaknat kl 2 på natten och varit jätte ledsen. Han gör så ibland och vi vet inte riktigt varför. Då brukar det inte gå att få honom att somna om. Han brukar somna i famnen, men det går inte att lägga ner honom igen för då vaknar han direkt. Så hade det varit för dom så dom gav upp och lade honom i sängen mellan dom. Där hade han legat och grejat, gråtit och bökat till kl 4. Då hade han lagt sig ner och somnat och sov sedan till 7.30 Vi frågade om dom ville vara barnvakt i december igen, men vi fick inget riktigt svar, dom blev lite avskräckta kanske ;-). Jag frågade mamma istället och hon kunde så det får bli hennes tur då.


Idag orkade vi inte göra lunch utan åkte istället till till Ikea och åt kycklingfilé, pommes och B-sås. Mums!

Vi skulle inte handla något, men det är så jobbigt att behöva ta sig ut utan att handla något så det blev lite ljus, batterier och presentsnören. Vi gick i kassan där man scannar in varorna själv och när vi skulle betala så kom det upp ett meddelande om att vi skulle kontakta någon och då visade sig att det var en stickkontroll. Vilken tur att man inte hade en kundvagn full med varor. Det gick fort att kontrollera det lilla vi hade köpt.


Nu är det dags att tvätta bort sminket, borsta tänderna och gå och lägga sig.

Ovido - Quiz & Flashcards