Gruddelin´s vardag

Alla inlägg den 20 februari 2010

Av Eva - 20 februari 2010 22:06

Tro, vad är det egentligen? Vill man tro på en Gud som fördömmer och skrämmer människor till lydnad?

Jag tycker inte det är klokt. Om det nu möjligtvis finns en Gud så tror jag och hoppas på att det är en god högre makt.


Vi har en nära släkting som är med i sekten Two by two´s eller "Vännerna" som dom kallar sig här i Sverige.

Det finns ingen information på svenska att få tag på tills aftonbladet.se skrev om dom i veckan.

Jag har hittat information om dom på engelska och då hittade jag ganska mycket.

Vi hittade även en bok som är skriven av en avhoppare och den har vi nu köpt och har hemma.

I Sverige finns det idag ca 100 medlemmar. 99% av alla nya medlemmar är barn till föräldrar som redan är med. Dom går inte ut och försöka värva nya medlemmar.

Att dom kallar sig Two by two´s är för att dom har sk. arbetare som åker runt två och två och bor hos olika medlemmar. Dom har blivit "kallade" av Gud och ska leva i celibat. Dom får inte ha några ägodelar. Arbetarnas ord är lag och måste följas. Arbetarns ord får inte ifrågasättas för då kan man uteslutas ur församligen. Vännerna har inga "byggnader" utan sk. möten sker hemma hos medlemmarna.

Jag har blivit tillfrågad om jag vill delta i ett möte, men jag tackade nej. Nu i efterhand önskar jag att jag hade varit med för att verkligen se hur det går till.

Vad jag förstått så är det ingen "farlig" sekt, men dom blir ändå manipulerade och hjärntvättade. Vi andra är "smutstiga och orena".

Om man som vuxen väljer att gå med, ja då får dom väl stå för det, men jag tänker på barnen. Dom som blir intvingade till detta utan att ha något val. Barnen ska alltid vara med på allt möten. Enda gången dom får avstå ett möte är när dom är sjuka.

Jag lider när jag tänker på dessa barn, släktingarna till oss.

Hur kommer det att bli när dom börjar skolan? Dom måste vara på ett sätt i skolan och sen på ett annat hemma. Många barn mår dåligt eftersom dom gjort något i skolan som inte har tillåtet hemma.

Ska barnen alltid må dåligt pga föräldrarnas val av tro?


Medlemmarna får inte ha teve hemma. Det kan innebära uteslutning direkt. Kvinnorna får inte bära smycken, använda smink och dom måste ha långa kjolar och heltäckande kläder. Håret ska vara långt, men uppsatt.

Jag har varit på en "tillställning " där många "vänner" var med och det var en person som inte ens gick fram och hälsade på mig. Jag bar ju smink och hade kläder som strider mot deras lag :).

Konstigt nog så var det faktiskt en arbetare som pratade med oss ganska mycket....kanske mest av nyfikenhet.


Jag vet att vi kommer att ha duster så småningom, för ju mer vi läser och sätter oss in i deras "tro", ju mer kan vi ifrågasätta.


Jag hoppas barnen inte blir allt för skadade utan har kraft till att bryta sig ur detta när dom blir större.


Kram på er.












Ovido - Quiz & Flashcards