Gruddelin´s vardag

Alla inlägg den 29 januari 2010

Av Eva - 29 januari 2010 20:15

Så där ja, nu var man nyopererad och klar. Det gick över förväntan bra, men jag måste erkänna att bedövningssprutorna var bland det jävligast jag har gjort ...FÖRLÅT språket. Jag höll sjuksköterskan i handen under tiden och stackars henne för jag knep den hårt ;-).

Sen rullades jag i rullstol till operationssalen, det var faktiskt första gången jag åkte en sån.

Personalen var jätte gulliga ortopeden var super, han drog limmerickar och en massa annat kul. Bäst av allt var när han började sjunga om Sloggi, Trosmärket ni vet...hehehe...jag skrattade så jag höll på att dö :). Vilken underbar läkare.

Jag fick höra att det kunde vara lite obehagligt när dom borrad, sågade och hamrade på benet eftersom vibrationerna fortplantar sig i skelettet, men jag tyckte inte det kändes något speciellt alls.

Som sagt, jag skrattade mest.

Sen rullades jag till salen igen och där fick jag kaffe och renklämma (2 st för jag var jätte hungrig). Det var jätte gott för jag var verkligen jätte hungrig.

Jag fick äta frukost före kl 7 i  morse och jag kan inte äta så tidigt på morgonen så det blev bara några skedar filmjölk.

Sen fick jag visa att jag kunde gå ordentligt. Jag ska inte halta när jag går och det var inte lätt med en bedövad fot som kändes som en stor klump, men jag fick godkännt.

Johan hämtade mig kl 15 idag och bedövningen har gått ur, men konstigt nog har jag inte ont än. Kanske har inte hela bedövningen gått ur än eller så är det värktabletterna jag äter som gör att jag inte känner något. Det kliar i själva operationssåret känner jag.

Det är svårt att gå eftersom bandaget är så stort att stortån hamnar i luften. Hur ska man kunna gå på hela foten då?

Jag ska sova på  soffan i natt så att jag får ligga i fred. Vid 3-4 tiden ska jag ta värktabletter så jag vet inte om jag måste sätta klockan på alarm kanske. Tydligen är det väldigt viktigt att jag följer "värktablettsschemat" för om värken bryter ut helt så går den inte att få bort och det vill man ju inte :(.

Så nu går jag på Alvedon, Ipren och en morfintablett. Det är fint det ;-).


Nu ska jag kika lite på Let´s Dance.


Tjingeling

Ovido - Quiz & Flashcards