Gruddelin´s vardag

Alla inlägg den 18 juli 2009

Av Eva - 18 juli 2009 23:04

Mamma och jag åkte till Bakluckan i Norrskedika idag. Det är en bakluckeloppis som heter duga.  Jag brukar åka dit en gång per sommar, men så här mycket har jag aldrig sett förr. Det var grejer överallt.

Jag köpte en leksak från Tupperware till Martin. En grej som man lägger i klossar i olika former. Det var ett fynd på 10 bagis.

Sen hittade jag ett par linnebyxor och ett par shorts till Martin.

Det är många som försöker sälja "skit" rent ut sagt på svenska.

Barnkläder som är nötta, fulla av fläckar, gosedjur ( vem vill ha ett beganat äckligt gosedjur) m.m Det spelar ingen roll om sakerna kostar 5:-. Vem köper???  Inte jag i varje fall.

Solen gassade från en blå himmel och jag förbättrade min "bondbränna" ännu mer.


Fy hur jag ser ut. Den "fina" (läs, förskräckliga) brännan började jag att få när jag var i Rättvik för några veckor sedan. Då försökte jag skydda min nya tatuering så mycket som möjligt och använde två linnen av samma sort som går högt upp i nacken. Sen har jag fortsatt att använda dessa när jag är i solen ( givetvis tvättas dom efter varje dag, jag är ingen skitgris ;-)).

Efter dagens solgass på bakluckeloppisen så ser jag alltså ut så här.

Snyggt!!! Det är ingen idé att försöka sola bort det med smalare axelband för då kommer jag att bli randig i olika sorters rödrosa nyanser.

Det värsta är att när jag väl lyckas bli brun (läs, röd) så etsas det liksom in i huden och man kan se skillnaden på vitt och där jag fått färg tills nästa år.


Efter loppisen åkte jag till svärföräldrarna för dit hade Johan och Martin åkt. Johans syster m. familj var också där.

Martin fick se kossor för första gången. Eller om det var kvigor som precis fått kalvar......fast blir man inte en ko när man fått en kalv???

Äsch..."kodjur" var det i varje fall.

En söt liten tjurkalv som gick i hagen. Jag var inte så populär när jag kom med kameran i högsta hugg....han vände och gick.

Svärföräldrarnas lekstuga där Martin kommer att leka när han blir större.


Självklart så måste en bild på Martin visas också. Här är han i sin nya keps. Den är lite stor, men gör nytta mot sol och mygg.


Tjingeling för idag.

Ovido - Quiz & Flashcards