Gruddelin´s vardag

Alla inlägg den 28 juli 2009

Av Eva - 28 juli 2009 22:42

Jaha, nu får man sätta bjällror på kläderna om man ska ut i skogarna vid stugan. Det har funnits 2 björnar där i några år och nu har dom sett en björnhona med ungar också. Usch....jag som älskar att gå i skogen. Det skulle inte vara roligt att komma mellan honan med ungar. Då dör man garanterat.

Kanske kan man ha en liten radio med sig och spela hög musik. Det borde skrämma bort det mesta....hehehe....allra helst vid älgjakten i höst. Då blir man populär.

Det konstiga är att Länsstyrelsen verkar "mörka" hur många björnar vi har här nere i Uppsala län. Dom har väl sagt att det är två olika individer nu, men jag tror antalet är fler. Nu hoppas jag någon kan ta ett kort på honan med ungar så vi får lite bildbevis också.

Sen går det ett rykte om att "någon" sett några släppa ut björnar här nere och på bilen med släp stod det tydligen "Orsa björnpark" på. Hm.....hur mycket sanning det ligger i det vet jag inte, men det skulle inte förvåna mig.

Björnar ska hålla sig mera norrut tycker jag, dom ska inte vara i mina svampskogar ;-). Jag har varit rädd att gå själv i skogen sedan dom hittade dom första spåren, men nu kommer jag vara ännu mera rädd :(.

Jag som brukar gå en promenad med Martin på skogsvägen dom hittade björnspåret på.....det är slut med dom promenaderna nu...hua!! En ensam björn är nog mer rädd för mig än jag för den, men honan med ungar skulle inte vara roligt att träffa på.

Björnrädslan hos oss människor är nog en smula överdriven, men det känns obehagligt ändå.


Tjingeling och God Natt


Av Eva - 28 juli 2009 20:36

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi var iväg en sväng och handlade. Först var vi på Djurfavoriten och köpte torrfoder till katterna (Royal Canin såklart :)). Sen vidare till Coop och handlade och på väg hem köpte vi en varsinn sallad. Vi ska börja äta mer nyttig mat nu för jag behöver gå ner några kilon tills jag börjar jobba, men det är inte lätt när man älskar god mat som jag gör. (God= Fet mat ;)).

Jag köpte virkgarn och har nu börjat på en liten åsna.....men jag tycker den ser lite konstig ut än så länge. Blir kanske bättre när man får stoppa den och sy ihop den. Jag har inget att stoppa den med och jag vet inte riktigt vilken affär som kan ha sånt. Jag ska klura på det.


Tjingeling


Av Eva - 28 juli 2009 10:54

Tisdag, vad ska man hitta på att göra idag då? Det regnar ute så några utomhusaktiviteter blir det inte. Det är sambons sista semestervecka :(. Tråkigt, tråkigt!

Sen är man ensam hemma med Martin igen.

Michelle är just nu i Grekland med sin pappa och hans familj och kommer att vara borta i 2 veckor.

Min mamma jobbar denna vecka, men har sen semester i 2 veckor till så vi kan kanske hitta på något att göra.

Jag börjar inse att min föräldraledighet börjar rinna ut :(. Om två månader börjar jag att jobba igen....usch! Sambon kommer att vara hemma med Martin i 3,5 månader och sen ska han börja på dagis. Om han får en plats vill säga....!! Tiden går alldeles för fort.

Nu ska jag koka lite ägg och försöka få i mig en sen frukost. Jag tog lite sovmorgon idag då sambon gick upp med Martin.


Tjingeling

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards