Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under december 2008

Av Eva - 15 december 2008 11:53

Var på återbesök på MVC idag och gick igenom besiktningen utan anmärkning ;). Det är aldrig kul att göra dessa undersökningar, men ibland har man inget annat val. Skönt att höra att allt återgått till det normala igen.

Johan åkte hem för att passa Martin medans jag var där. Ville inte gå upp med honom dit ifall han var vaken och på sitt värsta humör.

Martin har börjat att hitta sina händer och fötter nu och det är så kul att se. Han tittar på sin lilla knytnäve med stor ögon och för den fram och tillbaka till ansiktet. Han ligger också och tittar på sina fötter och det ser ut som han verkligen förstår att dom är hans =).

Det händer mycket nu, han är världens charmtroll och skrattar nästan jämt när han är vaken. Men sen kan det vända fort om han blir trött, han blir fortfarande ett "monster" när han är trött. Det går knappt att få honom att slappna av då. Då ska det vaggas till sömns. Jag hoppas det vänder snart för nu börjar han bli bra tung att bära på. Han väger ca 7 kg nu.

Han har fått ett nytt smeknamn, dunderklumpen "smile".


Solen skiner idag och det gör mycket för humöret. En liten orokänsla har jag i magen fortfarande sedan jag fick höra tråkigheterna igår. Jag kan säga att det har med jobbet att göra. Mer information kommer att komma om hur det går. Kanske är det inte så illa som det låter, men ingenting är säkert. Det kommer i varje fall bli förändringar framöver och ingen vet vad och hur mycket.


Nu ska jag passa på att surfa runt och lite och samtidigt ta mig en svart kopp kaffe medans Martin sover.

Tjingeling




Av Eva - 14 december 2008 20:12

Fick höra något väldigt tråkigt idag...men jag kan inte berätta vad det är innan jag vet mer. Fy fan säger jag bara...!! Det känns som en klump i magen och jag ser inte fram mot veckan som kommer.

Magen är helt i uppror av oroligheterna....visste väl att dagen skulle komma, men inte redan.

Jag skriver i gåtor, jag vet, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite.

Vi får väl se om det är så illa som vi tror eller om det finns ett hopp.


Helgen har varit väldigt lugn. Igår kväll dammsög jag och torkade golven, rolig sysselsättning en lördagkväll ;), men man är ju tvungen att göra sånt ibland. Idag har vi inte gjort mycket, var och handlade en sväng och sen gjorde jag en Broccoli och skinkpaj. Tack Eva.M för receptet, den var lika god som din ;).

Sen fick vi reda på det tråkiga och nu är hela kvällen förstörd :(.

Detta inlägg börjar bli lite väl deppigt nu så det är bäst att jag slutar skriva.



Av Eva - 12 december 2008 19:07

Det var riktigt kul på 80-tals festen igår, men mindre roligt att vakna i morse. Pang knack i huvudet och mådde skit illa. Det är inte bra att blanda, vin, öl, snaps och Baileys ;). Man har ju bara sig själv att skylla.

Du och Jag spelade på kvällen och dom är ju helt suveräna.

Det var skit kul att se hur alla hade spökat ut sig. Jag hade mest ångest över håret, men fick till slut till det med massor av hårspray och tupering.

Var tvungen att tvätta håret idag, men det var knappt jag fick bort sprayen ur håret ändå. Hur orkade man hålla på så där förr? Kommer ihåg att mamma fick köpa ny hårspray åt mig stup i kvarten :).

Min sk. Spike lugg var inte att leka med på den tiden. För att få till den så fick jag föna håret upp och ner och sen i med en massa spray.

Ja jösses, det var tider det.


Det hade gått jätte bra för farmor och farfar att ha Martin. Han hade sovit bra i natt också.

När vi hämtade honom så låg han och sov i farmors knä...lilla skrutten.

Just nu är han mindre glad och Johan bär omkring på honom och försöker få honom att sova. Han är övertrött och då har han så svårt att slappna av. Då är ingenting bra. Får han bara sova en stund nu så är han glad och pigg igen när han vaknar. Det gäller att försöka få honom att somna innan han blir övertrött. Annars är det kört.


Ikväll är det Idolfinal.....Kevin är ju redan en självklar vinnare så man vet ju redan utgången, men det ska bli kul att se den ändå.




Av Eva - 10 december 2008 14:04

Så börjar det närma sig 80-tals festen i morgon :)

Jag vågar knappt se fram mot det eftersom man hela tiden är beredd på att något ska hända. Martin kanske blir sjuk, barnvakterna (farmor och farfar) kanske bli sjuka eller jag själv. Har nyst och snorat idag, men jag hoppas det inte bryter ut tills i morgon.

Martins farmor och farfar var hit igår för att hälsa på lilla Martin så han fick träffa dom några dagar före. Allt kommer nog gå jätte bra.

Dom har ju 3 barn själva så dom vet ju hur man gör om man säger som så ;).

Johan är det ju inte några större fel på .... he he ;).

Jag provade att krusa håret idag....hm...det var inte vackert ska jag säga. Håret blev hur stort som helst och jag satte upp det i en toffs så jag slipper se det. Nej, det blir nog någon annan frisyr i morgon.

Jag kan inte få till någon spretlugg heller eftersom den är för lång.


Nu börjar det lukta lite misstänksamt här.....tror det är någon som har "brummat" i blöjan. Kanske bäst att byta den innan "brummet" trycks ut allt för mycket.



Av Eva - 8 december 2008 21:02

Idag har jag äntligen fått upp dom röda panel gardinerna i köket. Jag var tvungen att sy upp dom och det tycker jag är så jobbigt eftersom symaskinen och jag inte riktigt är sams.

Jag körde på det enkla sättet, hängde upp gardinerna och nålade upp dom på plats och sedan tog jag ner och strök dom och sydde upp dom. Skit bra. Om dom sedan blev exakt lika långa på millimetern, ja det struntar jag i.

Jag har köpt gardinerna på Thuns och förr var dom redan uppsydda och det var perfekt längd i vårt fönster, sen helt plötsligt så var dom inte uppsydda längre "morr" och då blev det jobbigt. Jag har köpt flera i olika färger av dessa gardiner. Dom ser ut som linne, fast det är något helt annat och dom drar inte till sig katthår. Det är det bästa.....som sagt, har man två långhåriga katter som ofta sitter i fönstren, ja då får man lurviga gardiner efter ett tag "smile".


Vi har funderat på att tapetsera och måla om i kök och vardagsrum, men aldrig fått arslet ur vagnen och gjort det. Kök och vardagsrum sitter ihop och eftersom vi bor ganska trångt så har vi ingenstans att göra av möblerna när vi gör om. Den som har tapesterat innan har varit en riktig slarver, tapetskarvarna går över 5 cm på en del ställen och på vissa ställen sitter knappt tapeten fast. När dom har spacklat så har dom inte slipat ner ordentligt så det är stora knölar under. Ser ut som skit!!!

Inte nog med det så har våra katter rivit sönder på vissa ställen.

Men vi har dragit oss i det längsta och tänkt att "vi flyttar nog snart ändå" och då får dom nya ägarna göra om som dom vill, men nu har vi ledsnat på det här. För att slippa allt spacklande och slipdamm som kryper in överallt (kommer ihåg hur det var när vi gjorde om i dom andra rummen) så sätter vi nog upp en "underlagstapet". Den tar bort alla skavanker och sen kan man antingen måla eller tapetsera direkt på den. Skit smart!

Kanske börjar vi i mellandagarna när Johan är ledig i två veckor. Vi funderar på en tapetserard fondvägg i vardagsrummet och sedan målar vi resten. Det gäller att göra det enkelt för sig. Det finns så många fina fondtapeter att välja på så det kommer bli svårt att välja. Jag som har sån beslutsångest jämt :). Den ska nog vara svart med något mönster på för det gillar både Johan och jag. Resten av väggarna blir i någon ljusare färg. Skulle egentligen vilja ha en fondvägg i köket också, men vet inte om det blir så bra där. Jag ska tänka lite mer på det.

Nu ska jag surfa runt efter tapeter.

Tjingeling




Av Eva - 7 december 2008 21:56

Igår kväll var vi till Peter och Linda och hälsade på. Där var det full fart, ja i varje fall på dom två minsta barnen :). Dom har 5 barn, 3 tjejer och 2 små killar. Michelle och Emelie är jämngamla, men tror ni dom pratade med varandra, nix, det är jätte farligt. Jag förstår mig inte på dagens ungdomar, dom sitter och chattar med varandra på datorn, men sen när dom träffas så vet dom inte hur man för ett samtal .... :). Vart är vi på väg?

Dom var iväg och hyrde en videofilm och sen satt dom och tittade på den i sovrummet. Elin var också inne och tittade, men när filmen var slut så kom hon ut och sa att Michelle och Emelie var tråkiga, det var myrornas krig på teven och så låg dom på sängen och smsade. Ej med varandra ;).

Ja dom är roliga dom.

Små killarna Jonathan och Sebastian är världens charmtroll. Sebastian har så fina korkskruvar. Tänk om en annan kunde ha fått sånt hår.

Han lär säkert vara jätte arg på håret när han kommer upp i tonåren.

Det var väldigt trevligt att träffa dom eftersom vi inte ses så ofta så vi ska försöka träffas i mellandagarna igen.

Vi kan kanske sova kvar i deras husvagn någon gång när Martin är lite större så att någon av oss slipper köra. Jag var chaufför igår så Johan fick ta sig några öl, men det hade varit gott med ett glas vin.


Idag var vi och firade min lillebror som fyller 29 år. Han fick en trådslös mus av oss, han har ju en sån där jätte platt teve på 50 tum och ibland kopplar han in sin dator till den och då vill han kunna sitta i soffan och styra datorn därifrån.

Martin tyckte det var jätte spännande med så stor teve och Johan sa att vi nu nästan var tvugna att skaffa en sån för Martins skull ;).

Kanske när vi flyttar ifrån denna trånga lägenhet, har inte ens en så stor yta på någon vägg i vårt lilla vardagsrum.

Det gäller att ha stort vardagsrum då för annars blir det som om man är på bio och sitter längst fram, man får vrida huvudet för att kunna läsa texten. Det vore snyggt.


I morgon ska jag försöka sova så mycket jag kan för det känns som jag har mycket sömn att ta igen. Jag är trött jämt. Det är nästan så jag somnar i soffan på nätterna när jag är upp med Martin. Jag är så tacksam att han bara vaknar en gång per natt, mer skulle jag inte klara av. Jag blir som ett monster om jag inte får sova :).

Typsikt nog tar Martin bara sk. "power naps" på dagarna och sen är det full fart. Jag är glad om han sover 15-30 min per gång.

Det verkar som han inte behöver så mycket sömn på dagarna. När man läser i böcker om hur mycket och hur länge små barn sover så skrattar både jag och Johan, det stämmer ju inte alls. Måste vara tryckfel i böckerna ;).

Ja ja, huvudsaken han sover på natten, sen får man ta dagarna som dom är.


I måndags vägde dom och mätte Martin när han var hos läkaren, oj, oj, oj säger jag bara. Han vägde då 6640 g och var 60,5 cm lång. Snacka om att han växer. Hoppas han stannar av snart för jag orkar inte bära honom  längre "smile".


Kolla in kinderna...man vill bara klämma på dom =)


Super söta Jonathan


Charmtrollet Sebastian med dom söta korkskruvarna






Av Eva - 6 december 2008 08:21

Igår kväll var jag till mamma på "syjunta" och eftersom vi hade julavslutning så bytte vi julklappar med varandra. Jag fick 3 st handdukar i mitt paket. Skit bra! Det går åt en hel del här hemma. Man ska ha en på skötbordet, i skötväskan, en på axeln efter att Martin har ätit ( skydd mot kräkor =)) så det går åt några stycken per dag. Tvättmaskinen går varm här hemma.

Jag hade köpt 2 st jätte fina glaskulor som man kan hänga i granen och det paketet fick min kusin Cecilia. Hon verkade nöjd.

Michelle och hennes kompis Isabell var till sin pojkvänner igår kväll så jag hämtade dom vid bussen kl. 00. Dom bor ute på landet någonstans. När dom hoppade in i bilen så stank det moped om dom :). Man kommer ju ihåg lukten sen man själv var i den åldern och hade moped. Dom hade blivit skjutsade till bussen på moderna, hm....men dom hade haft hjälmar på sig i varje fall och då kan det väl gå an. Som sagt, man har ju varit tonåring själv och jag är än så länge glad att hon inte är som jag ;).

Michelles stövlar var så skitiga att dom såg bruna och den ena stöveln var total demolerad. Fattar inte vad hon har gjort, men hon kan aldrig mer sätta på sig dom. Vi får försöka köpa nya till henne idag för så där kan hon inte gå.

Nu har Martin ledsnat i sitt babygym så jag måste gå och försöka roa honom.

Tjingeling

Ovido - Quiz & Flashcards