Gruddelin´s vardag

Alla inlägg den 1 april 2009

Av Eva - 1 april 2009 21:13

När jag skulle skjutsa min dotter till ridningen ikväll fick jag stanna och blåsa och visa körkortet. Varför blir man alltid så nervös? Jag vet ju att jag kör lagligt. Sjyssta däck, ingen alkoholförtäring och jag har alltid körkortet med mig, men det känns hemskt ändå. Jag tycker det är jätte bra att dom har kontroller och önskade nästan att dom hade det oftare för det finns många idioter ute på våra vägar varje dag. Det värsta jag vet är när folk har druckit och sätter sig i bilen. Hur är en människa funtad om man gör så? Dom måste ha supit ihjäl alla hjärnceller, men det är ingen ursäkt det heller för det finns inga ursäkter i en sådan situation.

Alkolås skulle införas i allas bilar som har åkt dit för rattfylla. Hoppas det blir lag någongång.




Av Eva - 1 april 2009 19:30

Vi är två heliga birmor, mamma Alice och sonen Ozzy, 9 respektive 7 år. Husse och matte har ledsnat på oss och nu vill vi flytta. Vi vill komma till någon som uppskattar hur vi är. Tex. när vi kräks lite överallt, ja då måste ni förstå att mattor är bäst, där får man spjärn med klorna och då går det lättare att kasta upp hårbollar och annt. Ni ska också ha överseende att det kan hända lite överallt, i soffan, i barnstolen, på bordet, under sängen, bakom teven, ja lite överallt helt enkelt. Vår nuvarande matte uppskattar inte sånt och hon skäller jämt på oss när vi gör så. Speciellt när det är mörkt och hon inte ser vart hon sätter fötterna någonstans, precis som det skulle vara vårt fel att hon inte knäpper på lampan? Ni kan ju tänka er själva hur man får kämpa för att få upp en hårboll och då måste man gå omkring lite och då hamnar det inte bara på ett ställe utan minst 4.Vi tycker om att vara vakna på nätterna, husse och matte har lite svårt att förstå varför vi sitter vid deras sovrumsdörr och skriker och krafsar på dörren. Förr slängde dom alltid något på dörren, men nu kommer dom upp och jagar oss med vattensprutan och det är ju det som är kul. Då får vi springa av oss lite, men det är inte lika kul att få vatten på sig så därför blir det en riktig kurragömmalek mitt i natten för vi är snabba ska ni veta. Matte har också ledsnat på allt hår vi fäller, kan vi hjälpa att hon ska sitta precis där vi har legat. Ni ska helst inte ha några gardiner eftersom det till sist blir som en ryamatta på baksidan av gardinerna och det gillar inte matte. Ni ska ha massor av växter som vi kan tugga på för ju mer växter vi tuggar, ju mer kräks vi och ju bättre mår våra magar som har en tendens att samla på sig hårbollar.Ni ska gärna lämna dörren till garderoben öppen för där ska vi in och rota. Om ni inte öppnar så går det bra det också för vi kan öppna själva. Vi öppnar gärna köksskåp också.Där finns det mycket intressanta saker som vi egentligen inte får röra.Har ni badkar så är det bra, för där bakom finns ett jätte spännande ställe. Tror det är vägen till Narnia.Ni måste även respektera våra toalettvanor, det blir sand överallt och det hjälper inte hur mycket ni än dammsuger eller sopar golvet. Vi måste ju krafsa över allt i lådan och då fastnar det i våra tassar. Det är inte vårt fel att vi har långt hår under tassarna.Ni får gärna ställa kattsanden så att vi kommer åt. Det är jätte kul att riva sönder en 10 kilos säck och sedan dra ut det i hela badrummet. Det blir en gigantisk toalett och vi slipper krypa in på lådan där vi knappt får plats.Har ni balkong är det ett stort plus, då kan vi skrika och jama och locka till oss alla katter i området. Det är jätte kul och är mycket uppskattat av grannarna.

Sen får ni respektera att vi lägger oss där vi vill, ni får helt enkelt lyfta fötterna lite högre när ni går omkring så att ni inte trampar på oss. Ni har ju fått långa ben så varför inte använda dom.

 

Här kommer det några bilder på vad vi gillar mest.


Sova i garderoben är jätte mysigt.

 Sova Sova i tvättbaljan funkar det också.  Vaddå?? Jag skulle ju bara kolla om matte har fuksstädat och sopat skräp under mattan! Det Det kan ju finnas något kul bakom cd-spelaren.   

Jag förstår fortfarande inte varför matte blev sur efter det här? Det var ju bara lite kattsand.


Gosemys!! 

Av Eva - 1 april 2009 13:45

Idag har Martin och jag varit nere på stan en sväng. Jag har tagit min tredje TBE vaccination. Jag skulle ha tagit den förra våren, men då var jag gravid och fick inte ta den. Nu har jag fullt skydd och det kan verkligen behövas eftersom det kryllar av dom små odjuren vid vårt torp Västerbol.

Vi var förbi Sweetie pie och köpte en kortärmad body från Villervalla till Martin.

Så här fin är den.

Av Eva - 1 april 2009 07:12

Nu har jag hittat ett aprilskämt på unt.se

Det står att Kronprinsessan Viktoria och Daniel ska gifta sig i Uppsala Domkyrka. Öh...tror inte det va!

Så här står det,


Bröllopsparet har flera kopplingar till Uppsala. Enligt flera källor planerar därför Daniel Westling att etablera sin gymverksamhet i Uppsala.

Uppsala domkyrka är Nordens största kyrkobyggnad och rymmer 2 200 personer. Storkyrkan i Stockholm, där bröllopet varit tänkt att äga rum, har bara plats för 600 personer.
- Det är den främsta anledningen till att gifter­målet kommer att ske i Uppsala. Datumet, 19 juni 2010, ändras dock inte, uppger Pierre Ridderstedt, presstalesman vid hovet.
Ett annat tungt vägande skäl är att Storkyrkan omges av Gamla Stans trånga gränder.
- Tiotusentals personer skulle ha samlats i Storkyrkans svårbevakade omgivningar. Det hade försvårat de omfattande säkerhets­arrangemangen, ­framhåller Pierre Ridderstedt.

1976 gifte sig kungen och Silvia i Storkyrkan i Stockholm. Redan då ansågs trängseln kring kyrkan som besvärande. Den här gången väntas betydligt fler besökare och dessutom har säkerhetskraven höjts.
Att hovet valde just Uppsala domkyrka beror på det lobbyarbete som har genomförts i det tysta av kommunalrådet Cecilia Forss (M) och riksdagsledamoten ­Cecilia Wikström (FP).
De båda Uppsalapolitikerna har lyckats övertyga hovet med en rad argument som talar för Domkyrkan. De har bland annat utnyttjat den inflammerade striden om vem som ska betala bröllopet, hovet eller skattebetalarna.
- Vi framhöll att Storkyrkan hade behövts snyggas upp för över tio miljoner, berättar Cecilia Wikström. Den kostnaden slipper man om giftermålet sker i nyrenoverade Uppsala domkyrka. Detta uppfattades av hovet som mycket positivt och sågs som ett sätt att mildra kritiken om att bröllopet blir dyrt.

Att Uppsala domkyrka just fått en ny, mycket avancerad orgel för åtta miljoner kronor, har använts i lobbyarbetet.
- Denna fantastiska musikaliska skapelse ­klarar att fram­föra vissa bröllopskantater, något som inte är möjligt med de mer begränsade orglar som finns i de flesta andra kyrkor, poängterar ­Cecilia Forss.
Kungafamiljens starka band till Uppsala har också spelat roll. Kungen har studerat vid Uppsala universitet och kronprinsessan har nära vänner i stan som hon ofta besöker.
Uppsala ligger halvvägs mellan Stockholm och Ockelbo, där Daniel Westlings släkt är bosatt. De båda familjerna uppges ha sett valet av Uppsala som ett symboliskt sätt att komma varandra till mötes på halva ­vägen.

Rättigheterna att tv-­sända bröllopet ägs av Uppsala stift vid Svenska kyrkan och bedöms vara värda 60-100 miljoner kronor.
- Stiftet har redan fattat ett principbeslut att vi genom intäkterna från sändningsrättigheterna ska förverkliga våra två högst prioriterade mål. Dels kommer 50 präster att nyanställas i Uppsala län, som därmed blir landets prästtätaste län. Dels ska vi köpa in 150 000 Biblar som ska skickas ut till varje hushåll i länet, berättar Elisabeth Granberg, kanslichef vid Uppsala stift.

Daniel Westling driver ett gymföretag som länge planerat att expandera. Flera källor bekräftar att Uppsala står högt på listan över platser där Westling vill etablera sin verksamhet.
Förhandlingar om en lokal i Uppsala ska vara långt framskridna och handlingar från Bolagsverket visar att Daniel Westlings företag för tre veckor sedan inregistrerade ett nytt verksamhetsnamn, Royal Gym Uppsala.
Cecilia Forss uppger att kommunen har en positiv inställning till planerna. Enligt vad UNT erfar kommer Daniel Westling inom kort att bli personlig tränare åt såväl Cecilia Wikström som Cecilia Forss.
- Det stämmer att vi har pratat om saken. Men detta har inte spelat någon som helst roll under de förhandlingar vi fört med hovet, framhåller Cecilia Forss.  

Jag har lånat bilderna från www.unt.se


Av Eva - 1 april 2009 06:58

Godmorgon. 1 april, jag undrar om man blir lurad idag. Har kikat lite på aftonbladet.se, men inte sett något misstänkt.

Solen skiner idag och jag hoppas det har slutat att blåsa för då blir det nog en promenad idag.

Jag undrar om det är idag nya IKEA öppnar? Men där är väl halva stan så det är nog ingen idé att åka dit och trängas.

Nu ska jag försöka vakna till med lite kaffe.

Tjingeling

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards