Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under mars 2009

Av Eva - 23 mars 2009 16:25

Det gick bra på BVC förutom att Martin blev jätte ledsen när läkaren skulle prata med honom :). Han väger nu 9,4 kg och är 70 cm lång. Han har att ta av om han blir sjuk om jag säger som så *skrattar*.

Han fick en vaccinationsspruta i låret och det var inte alls kul tyckte Martin. Han blev så ledsen, men det förstår man ju. Jag tycker inte heller om sprutor. Vi frågade om Martins eksem han har lite överallt och värst är det under hakan och på halsen, men läkaren kunde inte säga än om det är böjveckseksem eller något annat. Han trodde mer på att han alltid är fuktig under hakan pga dreggel och annat + att han knappt har någon hals stackarn...han är lite runt om kinderna kan man säga ;) och att det är därför han får värst eksem där. Vi hoppas att det blir bättre så fort solen och värmen kommer för den torra luften som är nu är inte bra för babyhud. Inte för min heller kan jag säga. Upptäckte att jag ser ut som en öken i min hårbotten och så blir det alltid på vintern.

Sen var vi och handlade, jag köpte solskydd till bilen, sådan där man sätter upp med sugproppar. Jag ska sätta in Solarplexius sen, men jag måste först och främst köpa nya sommardäck och det är ju inte helt gratis.

Vi orkade inte göra någon mat idag så det blev kebeb...gott, gott! Michelle sa till mig igår att hon inte skulle äta någon mer skräpmat för hon vill gå ner några kilon till sommaren då hon åker till Grekland med hennes pappas familj så jag ringde och frågade om jag istället skulle köpa en sallad åt henne. -Nja, jag tar kebab ändå, sa hon...hehehe...det visste jag väl. Hon är lika glad i god mat som jag ;). Men hon tog en kebab med bröd istället så hon slapp äta pommes till.


Av Eva - 23 mars 2009 06:53

Vi ska till BVC idag på 6 månaderskontroll. Det ska bli väldigt intressant att se vad Martin väger nu :). Jag tror det är vaccinationsspruta också :(. Stackarn....sist skrek han och blodet rann. Hoppas det går bättre denna gång. Johan har tagit ledigt på eftermiddagen så att han kan följa med.

Efter kontrollen ska vi åka och handla, det mesta är slut här hemma.

I natt har Martin sovit hela natten, men han vaknade till vid 4-tiden och låg och jollrade ett tag, men sen somnade han som. Skönt!




Av Eva - 22 mars 2009 20:46

Så har vi varit och firat tre födelsedagar. Det måste vara himla praktiskt när 3 i samma familj fyller år dagarna efter varandra. Det bjöds på smörgåstårta och den var riktigt god. Martin var ett litet charmtroll hela tiden.


Martin har kommit på ett nytt ljud. Först låter han så här: Iiiiiiiiiiiiiiii...och sen drar han i luft och låter samtidigt..hehehe....det låter ganska kul.

Sen har han helt plötsligt börjat med napp. Han hade en period för ett tag sedan då han skulle ha napp när han skulle till att somna, men den spottade han ut så fort han somnade. Nu helt plötsligt ska han ha napp hela dagen, även när han sover. Mycket konstigt, men han får väl ha den så länge han vill. Han verkar komma lättare till ro när han har den i munnen. Det är väl både på gott och ont det där med napp.

Nej nu blir det till att tutta kudde snart. Börjar bli trött i gluggarna.





zwani.com myspace graphic comments
Av Eva - 22 mars 2009 10:22

Idag ska vi åka till familjen W och fira födelsdagar och äta smörgåstårta. Mums! :)


Facebook kan vara bra till mycket =). Fick kontakt med tjejen som tog hand om dom två andra vildkattungarna där. Hennes gamla mailadress fungerade inte längre så jag sökte på henne namn på FB och hittade henne :).

Jag fick tyvärr veta att Busan och Skorpan som jag kallade kattungarna, har gått över regnbågsbron båda två. Skorpan ( Simone som var hennes riktiga namn) blev sjuk och Busan ( Alissa som hon hette) var med om en olycka tror jag om jag förstod det hela rätt. Dom fick några fina år tillsammans och dom kunde nog inte fått ett bättre hem.

Nu väntar jag på att få kort mailade.


Tjingeling

Av Eva - 22 mars 2009 07:18

Tänkte bara berätta att Martin har sovit hela natten :).

Så skönt, det behövde både han och jag.

Kram


Av Eva - 21 mars 2009 21:26

Jag sitter och njuter av tystnaden. Martin har somnat, Johan är på galej och Michelle är hos sin pappa. Ah....skönt!

Jag ringde till E som tog hand om en av vildkattungarna och pratade ett bra tag. Vi har inte pratats vid på flera år och det var tur att jag ringde för hon flyttar snart till Skåne. Vi ska försöka hinna ses innan hon flyttar. ´

Jag har tittat på Robinson och som vanligt så bildades det pakter direkt. Inget roligt ställe har dom hamnat på heller. Mitt i ett träsk. Usch, jag skulle inte vilja vara i deras kläder. Jag sökte faktiskt till Robinson för en himla massa år sedan, men så här i efterhand så är jag glad att jag inte kom med ;). Jag skulle aldrig klara av att gå hungrig, blodsockret sjunker direkt och så blir jag jätte dålig. Skakar, svettas och får svårt att tänka, talet försvinner...jag mår skit alltså. Jag har lärt mig att leva med det, men jag har alltid något ätbart med mig. Det roliga är att jag kan lura min kropp med sockerfritt tuggummi. Dom säger att light och sånt skit ska vara så bra för det innehåller inget socker, men det som tillsätts istället reagerar kroppen likadant på. Så nej till lightprodukter. Det är bättre att äta riktigt socker.

Ska snart ringa Cilla...om hon slutar att prata i telefonen. Måste snart gå och sova för jag är lite trött efter dessa 2 nätter.



zwani.com myspace graphic comments
Av Eva - 21 mars 2009 18:26

Jaha, vad ska man hitta på att göra nu då? Johan har åkt och jag är ensam hemma med Martin. Min kompis M skulle ev ha kommit hit, men hon kunde inte tyvärr :(. Jag får sitta här och vänta på Robinson. Det skiten börjar ju nu igen. Jag var så less på det sist det gick, men vem vet, det är kanske bättre denna gång. Det var ett tag sedan det gick så nu är det kanske roligt igen :).


Hehehe...kom att tänka på en sak, jag köpte Euroshoppers broccoli idag ( brukar aldrig köpa Euroshopper annars eftersom jag tycker det är ett skitmärke ) och när jag läste på paketet hur man skulle göra i ordning det så fick jag mig ett gott skratt. Det stod att man skulle koka broccolin som man gör med andra grönsaker fast inte lika länge....hahahah...tänk om det är någon som aldrig har kokat grönsaker förr som läser detta.





Av Eva - 21 mars 2009 15:50

Vi har tagit en promenad i det fina vädret idag. Nu är det verkligen vår i luften och man blir på så glatt humör när solen skiner från en klarblå himmel.

Jag sitter och väntar på att min skink och broccolipaj ska bli klar i ugnen, ja faktiskt, vi har använt ugnen fast luckan är trasig och det går bra än så länge ;). Vi ska köpa en ny spis snart för rätt som det är så håller väl ugnsluckan inte ihop alls. Jag hade glömt bort att den var trasig, men när jag hade handlat alla grejer så tänkte jag ändå göra ett försök.

Nej, nu är Martin arg så Johan vill nog ha avbyte.


Tjingeling


Ovido - Quiz & Flashcards