Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under maj 2009

Av Eva - 12 maj 2009 14:43

Det blev inte så mycket vilandes för min del för så fort jag hade lagt ner huvudet på kudden så vaknade Martin. Typiskt! Det är precis som dom har ett extra sinne som vet om när mamma vill vila *suck*.

Vi åkte iväg och handlade istället och det blir verkligen delikatessmat här hemma ikväll. Falukorv och makaroner :). Jag orkade inte tänka ut något annat, men ibland kan det faktiskt vara ganska gott med något enkelt.

Vi var även förbi Johan på jobbet en sväng och sa hej.

Annars är det bara en tråkig vanlig dag då det inte händer så mycket. Tvättmaskinen är laddat och jag måste gå och ta bort den tvätt som redan torkat på tvättställningen så att jag kan hänga upp det blöta...ja ni ser, det är den enda spännande som händer idag ;).


Tjingeling

Av Eva - 12 maj 2009 14:35

Jag hittade dessa kurser för män 2009 hos min kompis Cilla och jag var bara tvungen att sno den och lägga ut här...hihihihi!!! 


Kurser för män 2009    

Folkhögskolan fristående kurser för män HT- 09    


Kurs  1 

Hur man fyller på ispåsar  

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder. 

950:-


Kurs 2  

WC-papper. Är det sant att  toalettpappret växer ifrån pappershållaren? 

Diskussionsgrupp 

1500:-


Kurs 3  

Är det möjligt att lyfta  upp toalettringen innan urinering? 

Och hur lägga ner den igen efter  urinering? 

Mycket praktiska övningar 

2000:-


Kurs 4  

Efter middagen: Flyger de  smutsiga tallrikarna själva till diskhon? 

Lösningar och exempel på  videoband. 

2500:-


Kurs 5  

Lär dig att hitta saker,  börja med att ställa de på de rätta platserna 

istället för att gapa och  vända hela lägenheten upp och ner. 

Öppet forum 

1900:-


Kurs 6  

Att ge blommor till din  älskade skadar inte din hälsa 

Bilder och ljudband 

4000:- begränsade  platser!!


Kurs 7  

Våga fråga efter vägen när  du inte hittar 

Berättelser ur verkliga livet. 

1500:-


Kurs 8  

Är det genetiskt möjligt  att hålla tyst när frun kör bilen? 

Körsimulator 

7500:- obegränsat  antal.


Kurs 9  

Lär dig skillnaden på fru  och mamma 

Rollspel 

1900:-


Kurs 10  

Hur man lär sig att älska  shopping? 

Andningsteknik, meditation samt mental träning.  

500:-  Alla anmälningar är  bindande

obegränsat antal.

Av Eva - 12 maj 2009 10:07

På begäran av Sofia så måste jag skriva ett inlägg ;).


Martin vaknade jätte tidigt i morse och jag flyttade över honom till min säng och där låg han sedan och knölade och bökade så det kändes som jag hade en helikopter i sängen :).

Jag har pratat med min vän Eva från Rättvik och hon och lilla Tuva kommer ner torsdag och på fredag kommer dom hit och hälsar på. Yippie! Det ska bli så roligt att träffa dom för vi ses inte så ofta.


Idag blir det en lugn dag för jag är så trött. Martin sover jus nu och jag funderar på om jag också ska gå och lägga mig en stund. Ja, det ska jag ta mig tusan göra :).


Tjingeling



Av Eva - 11 maj 2009 21:10

Det gick jätte bra att ha lilla Vilda här idag. Martin såg lite snopen ut när han vaknade och upptäckte att hon var här, men sen var han bara glad  :). Vi var ut till lekparken och där hade dom en bebisgunga som Martin fick prova för första gången. Jag vet inte om han gillade det för han varken skrattade eller grät.

Vilda roade sen Martin här hemma och det är en riktigt bra barnvakt ;).

När Cilla var klar hos frissan kom hon hit och fikade och hon hade med sig gott fikabröd från bageriet. Tack Cilla!


Sötnosarna Martin och Vilda.


Av Eva - 11 maj 2009 12:52

Lilla Vilda kommer hit en stund idag medans Cilla ska klippa sig (tror det var det hon skulle göra ;)). Martin tycker om henne jätte mycket så han blir nog glad över att få träffa henne igen.


Jag har länge funderat på att skaffa ett namnsmycke med Michelles och Martins namn på, men inte riktigt vetat vart jag ska köpa det. Det finns massor av olika stället på internet, både fina och mindre fina, som gör dessa och nu har jag fått tipset om mysilver.se . Där har dom jätte fina silverstavar med namn på och dessa är jag riktigt sugen på.

Jag ska nog blinka lite extra med ögonfransarna när Johan kommer hem idag så kanske han är med och sponsrar mig men en liten slant ;).


Tjingeling



Av Eva - 11 maj 2009 09:32

Martin vaknade för kl 4 i morse. Suck! Jag försökte få honom att somna om i min säng, men det gick inte så det var bara att gå upp och göra i ordning en flaska åt honom. Som tur var så var han trött så jag kunde gunga honom till sömns igen :).

Martin har gjort lite bus här på morgonen. Han fick ha sin flaska med vatten efter att han hade ätit gröt och då passade jag på att gå på toaletten. Jag var kanske borta i 2 min och när jag kom tillbaka hade han på något sätt fått upp locket så att flaskan inte var helt stängd. Han höll flaskan upp och ner och det bara rann vatten överallt. Martin var totalt dyngsur och det var vatten över hela golvet. Det är otroligt så blött det kan bli av så lite vatten :). Jag tog av honom pyjamasen och jag fick till och med byta blöja för den hade också blivit blöt.

Nu springer han runt i sin gåstol och pillar på allt så nu måste man tänka på vad man har framme. Han får väldigt långa armar ibland ;).


I helgen satte jag upp shabloner på lilla toaletten. Jag hade köpt dom på IKEA och eftersom väggarna är vita och tråkiga så tänkte jag piffa upp dom lite. Jag märkte att dom inte satt så bra eftersom väggen inte är riktigt slät, men idag när jag tittade in så hade nästan allt rasat ner. Hm...jag vill ju ha dom där. Jag undrar om man kan köpa spraylim och försöka få fast dom på det viset istället? Ska klura lite på det.


Tjingeling

Av Eva - 10 maj 2009 20:51

Borta bra, men hemma bäst!

Igår var vi till Cilla, Henke och barnen och sov kvar. Det gick jätte bra med Martin fast han vaknade halv fem i morse och då var inte jag så pigg på att gå upp eftersom vi la oss efter kl 1 i natt. Som tur var så somnade han om efter ett tag och sov sedan fram till 7.20 :).

Vi drack lite vin, åt smörgåstårta och spelade plump. Min stapel såg ut som ett pärlhalsband och jag kom sist. Vad ovanligt ;). Det var bara förra gången jag hade tur och vann, men det lär nog aldrig mer upprepas.

Cilla, Michan och jag tog med oss barnen och hundarna på en promenad i morse. Det behövdes efter all smörgåstårta för vi åt det till frukost också ;).

Sen åkte vi vidare till svärföräldrarna eftersom Johans syster med familj är nere från Dalarna och hälsar på. Vi fick träffa en nya lilla kusin Emil och han var så liten....man glömmer bort att dom är så där små. Martin kändes helt plötsligt jätte stor i jämfört med den lilla nykomlingen.

Vi blev bjudna på mat där och det var toppen. Då slapp vi tänka på mat idag också.

Nu har vi kommit hem och Martin har precis badat. Det verkar som han är trött igen så vi ska försöka ge honom en flaska välling. Han har precis börjat att dricka havrevälling, men det verkar som ersättningen är godare.

Jag ligger lite efter i bloggtittandet så nu måste jag surfa runt och titta vad som har hänt hos er i helgen.


Tjingeling


Cillas vovve Keaton


Jag hittade en Kungsängslilja i Cillas rabatt som hon inte ens visste att hon hade :). Inte så bra bild, men det var ett staket i vägen.

Av Eva - 9 maj 2009 15:46

Vi har bestämt oss, vi åker till Cilla, Henke och barnen ikväll. Michelle följer också med. Nu slipper vi höra - När ska vi hem? ikväll för vi ska sova över där :). Det är annars helt omöjligt att ha henne med nu för tiden för hon tjatar om att åka hem efter 5 min och sedan håller hon på så tills vi åker *suck*! Hon har missbrukat vårt förtroende så därför får hon inte vara hemma själv i natt.

I morgon åker vi direkt till svärföräldrarna och hälsar på. Johans syster med familj är där och då måste vi passa på att titta på lilla Emil som föddes 20 april, Martins nya kusin ;). Dom bor annars i Dalarna.

Nu väntar vi bara på att lillpyre ska vakna så att vi kan åka.



Tjingeling och hörs i morgon!

Ovido - Quiz & Flashcards